tisdag 21 januari 2014

Låt varje land bära sina egna kostnader

UPPDATERAT
Det är så självklart det folkpartisterna Lotta Edholm och Erik Scheller säger i dag på DN Debatt: att varje land ska ta hand om sina egna medborgare. Rumänien har ansvar för sina och Sverige för sina.

Men EU-projektet innebär fri rörlighet. Alla får åka vart de vill och tigga hur mycket som helst. Eller begå brott. De senaste sex åren har Rumänien bara tagit i anspråk 20 procent av de medel som finns hos EU att tillgå i socialfonden. Jag har skrivit om det tidigare att det finns medel för romer hos EU, men Rumänien bryr sig inte.

Skicka sluträkningen till Rumänien menar dessa båda folkpartister, som också säger att svenska medborgare betalar Sverige för i andra länder. Europa har blivit mycket krångligare genom att vi ska vara både goda vänner allihop och röra oss fritt, samtidigt som vi är olika stater. Det vore enklare om vi var en stat, men trenden går istället åt andra hållet. 

De båda folkpartisterna ömkar också de enskilda människorna som tvingas hit. Men skiljer på medkänsla med folk och pengar. Det är på tiden att någon politiker tar sig an det som alla tänker och inte låter sd ha monopol på frågan.
11:16
Och här säger socialdemokraten Roger Mogert att vi behöver en Marshallplan för södra och sydöstra Europa. Va! Har det varit ett andra världskrig nu igen? Det gick åtminstone mig förbi.

Marshallplanen kom till då för att Europa skulle kunna ta itu med ruinerna efter bombandet och det totala krigandet 1939-1945. USA tog initiativet. Det är inte jämförbart ens samma månad eller år med hur det ser ut nu. Under tiden ska skattebetalarna i Sverige stå för allt enligt Mogert. Vi betalar redan nu genom EU för södra och sydöstra Europa. Hur många gånger ska vi göra det? Och hur mycket mer ska vi ta från vårt eget lands invånare? Kalla in USA då om du tycker att det behövs Roger Mogert eller läs på bättre vad som har hänt i historien.
8.2.2014
Här skriver Rumäniens kvinnliga ambassadör i Sverige om hur duktigt Rumänien är, men att romer är oansvariga och Sverige borde inte tillåta tiggeri på gatorna. Dessutom så bidrar svenska rumäner med kring 30 000 per år och person till den svenska statskassan enligt henne. I Rumänien finns 600 000 rumäner och de särbehandlas positivt, enligt ambassadören.
14:35
Här får Rumäniens ambassadör svar på tal. Rumänska romer är över 2 miljoner och de hundratals miljoner de får från EU går inte till romer.

2 kommentarer:

  1. Dessa liberaler erkänner alltså att nationer och nationellt ansvar ännu existerar i över-
    staten EU! Kors i taket!
    Civilingenjör Bo Adolfsson

    SvaraRadera
  2. Men då skall ju också de Rumäner som arbetar i Sverige betala skatt i Rumänien?

    SvaraRadera