torsdag 30 januari 2014

Offer för nätdrog

Opiumvallmo används till droger. På gott och ont.
Den 18-åring som avled i Klippan av nätdrogen MT45 kom från en helt vanlig svensk familj. Hans båda kompisar i liknande ålder räddades till livet. Nyfikenhet tog livet av denne 18-åring. Drogen liknar morfin och stoppar andningen till slut.

Sjukhuset lyckades dock väcka hans kamrater och de omtalade vilken drog de hade konsumerat. Morfin används på sjukhus i slutskedet av livet och inför operationer för att lugna och motverka smärta och det är känt att denna drog kan påskynda döden. Morfin utvinns ur opiumvallmo.

Alla droger är farliga som jag har skrivit om tidigare, men det finns alltid galningar som tycker att de kan använda dessa utan risk. Det otäckaste dödsfallet förra året var det här: när Lina Hedin Stenberg dog av fall från en balkong i Norrköping. Hennes man Mattias Stenberg var drogliberal och tidigare kommunalråd för miljöpartiet. 

4 kommentarer:

 1. Det är något fel på testen
  Även jag blev 25
  Hur övertygar jag omgivningen?
  Hustrun, t.ex?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu fick du in kommentaren på fel inlägg. Men okej du behöver göra fler tester se inlägget om http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2014/01/se-din-mentala-alder.html, skrivet tidigare i dag. Kolla kommentarerna. Annars får du väl leva med det? ;)

   Radera
 2. Om barnet börjar knarka eller supa, är det ALLTID föräldrarnas fel.
  Motbevisa gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej vi tror dej. Men samtidigt inte. Mmmh min pappa höll på att dö av alkohol (läkarna sa att han skulle dö om han inte ändrade livsstil) men det var när både hans mamma och pappa var döda. Hur går det ihop? Var det deras fel för att de inte längre tog hand om honom? Han var ändå i 50-årsåldern då. Läkarna fick inte rätt. Han levde tills han blev 87. Han ändrade livsstil med hjälp av nya frun.

   Radera