måndag 14 oktober 2013

Amatör försökte lura börsen

UPPDATERAT
Det var omkring 1,5 miljarder som omsattes då under de 17 minuter som handeln var öppen och det falska ryktet hade spritts att Fingerprint Cards hade fått ett bud och köpts av mobiljätten Samsung.

Helsingborgföretaget FS Data har kontaktats av ekobrottsmyndigheten som krävt att få ut uppgifter om en av företagets kunder. Dagen innan hade denne tecknat avtal för ett webbhotell, kopierat Fingerprints nätsida och skickat det falska pressmeddelandet till Cision från en mejladress som liknande det riktiga företagets.

Polisen har fått ett antal ip-adresser som nu måste gås igenom för att hitta den brottslige. Det måste vara en amatör. Förmodligen någon som har förlorat pengar och ville klå marknaden, vilket proffs inte skulle försöka. De vet att det är lönlöst för affärerna stoppas och stryks, tiden backas och inga affärer har således gjorts.

Boven i fråga visste nog inte att affärerna makuleras utan har stirrat sig blind på de vinster som gick att göra. Han finns säkert i avslutslistorna från de minuter handeln fick pågå innan den stoppades.
16:14
Personen bakom domännamnet fingerprint-cards.se som användes sitter i fängelse och är troligen inte skyldig till bedrägeriet därför att det skulle vara för svårt att genomföra därifrån. Han är en västsvensk pedofil och dömd för sexuella övergrepp. Han kan ha fått sin identitet kapad.
15.10.2013
Nu lägger alla skulden på Fingerprint Cards. De har sig själva att skylla. Ja, det är väl alltid offrets fel att det finns bovar? Men det är upp till bolagen att välja en informatör som ger rätt information menar Finansinspektionen. Men också Stockholmsbörsen och Cision lägger skulden på bolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar