onsdag 30 oktober 2013

Vilda takter i Bagarmossen

Ja en yngre kvinna i 34-årsåldern ligger nere efter skottlossning i Bagarmossen, närförort i Stockholm, nu på morgonen. Det är det nya sättet att umgås. Skjut först och fråga sedan. Är själv uppvuxen ett par stationer därifrån med tunnelbanan i Björkhagen. Var aldrig skottlossning förr i tiden, men som sagt tiderna förändras.

Kvinna sköts med flera skott i benen och det kan man också dö av om man har otur. Hon är allvarligt skadad, men förd till sjukhus och en man är gripen för mordförsök. Grattis polisen som fick bort denne från gatan. De lär ha haft en relation tidigare. En pistol är hittad. Här är polisens rapport om händelsen på Laxåvägen.

De har bråkat förut. Så sent som i maj i år åtalades hon för att ha bitit mannen och sparkat honom på ena benet. Han åtalades samtidigt för flera olaga hot mot henne. Han anklagade henne för att ha stulit pengar av honom i Finland. Dessa åtal ogillades. Typiskt intrasslad relation. 

Alla relationer är till för oss att lära oss något. Naturligtvis finns det karma inblandat i en sådan här händelse. Läser själv just nu om boken En resa i min själ av mediumet Benny Rosenqvist och journalisten och författaren Ingrid Carlqvist. Där finns massor av karma mellan personerna och det beskrivs också genom århundradena.

Unga själar brukar reagera så där våldsamt som ovanstående man har gjort. De är helt enkelt inte så insatta i hur man ska bära sig åt. Det är inte ondska utan oerfarenhet som ligger bakom. Dock har vi alla en fri vilja och genom att skjuta någon skapas mer karma. Naturligvis. Något som måste bearbetas.

Gamla själar brukar bli smått irriterade på unga själar. Och hela tiden kommer fler och fler själar hit till jorden för det här är en bra planet för att utvecklas. Här finns många svårigheter och att möta dessa gör att vi kan uppleva alla aspekter av livet.

Det viktiga är att inte bli för extrem, att inte bli sektmedlem vare sig religiöst eller politiskt. Att inte se ned på andra människor för deras utvecklingsnivå eller deras hudfärg, kön eller sexualitet. Då kan du komma att födas i en sådan familj i ett senare liv för att känna på hur det är. Men alla människor har rätt till sina åsikter hur tokiga de än kan vara.

Nelson Mandela tas upp som exempel på en gammal själ, som har haft mycket att tillföra denna planet. Men när han dör påstås Sydafrika gå in i kaos. Verkar dock inte så troligt längre eftersom han rimligt sett borde ha dött i somras, men inte gjorde det. Och det finns goda krafter som hinner ta över.

Här har jag tidigare skrivit om livet, meningen med det och döden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar