söndag 6 oktober 2013

Samma laguppställning i detta val

UPPDATERAT
Att LO vill att också vänstern ska sitta i regeringen gör att socialdemokraterna är i samma dilemma som Mona Sahlin fick förra gången det begav sig. Det gick som bekant inte så bra. Att redan nu börja spekulera om hur en framtida socialdemokratisk regering ska se ut kan straffa sig. Även om det socialistiska blocket skulle få regeringsmakten i dag om det var val. De har tillsammans över femtio procent av väljarna.

I kväll är det partiledardebatt som inte betyder så mycket. Det är fortfarande för långt till valet. Stefan Löfvens stöd bland väljarna har ökat. Kring 34 procent har förtroende för honom som statsministerkandidat. Fredrik Reinfeldt har stöd av omkring 47 procent, som ser honom som bästa statsminister. Hans siffror har rasat det senaste halvåret från 52 procent.

För mig är Löfven fortfarande ett ganska blankt kort. Med tanke på vad socialdemokraterna åstadkom vid makten under 90-talet och 2000-talet ser de generationer som minns detta med misstänksamhet på dem. De kommer med säkerhet att förstöra landet ännu mer än vad den borgerliga regeringen har gjort.

Att köra ett nytt val med samma uppställning som i det förra går inte hem hos väljarna något särskilt. Det blir till att räkna kronor och ören ifall många ska rösta överhuvudtaget. Ideologierna är totalt döda och hela världen är inbjuden att komma till Sverige. Både från vänstern och högern. Det gäller bara för den att ta sig hit.
18:50
LO vill naturligtvis riva upp det femte jobbskatteavdraget som borgarna har bestämt. Fast socialdemokraterna har lovat att inte göra det. Problem.

Klockan 20 börjar debatten i SVT:s Agenda. I tvåan.

7.10.2013
Och enligt en mätning av tittarnas sympatier så verkar statsminister Fredrik Reinfeldt ha tagit hem debatten.

2 kommentarer:

  1. Så länge V låter våldsglorifierande mordhotande slynglar sitta kvar i kommuner med partiets goda minne har de inte i en regering att göra, de har inte ens i riksdagen att göra. Det är uppenbart att man skiljer på människor, att man ställer grupper emot varandra, att man inte anser allas lika värde när man låter sådant fortgå. När ska media och de andra partierna behandla V lika dant som SD?
    Det är ett hyckleri som bara blir värre med tiden, inte ens SD har uppmanat till utomparlamentariska årgärder bara för att man inte fick som man ville!

    SvaraRadera
  2. Sossarna vinner nästa val oavsett med eller utan (V) tror att Partiet får 40% o det då räcker det att MP får 8-9%. Sedan är Fjantfeldt en parantes i svensk politik. FR är den sämsta statsminsterns någonsin o då har vi haft ändå Fälldin!!! o Calle Bildt!!! Som körde Sveriges ekonomii botten mellan 1991-94

    SvaraRadera