onsdag 9 oktober 2013

Låt flyktingar söka asyl på ambassaderna

Det tycker nu delar av socialdemokraterna medan partiledaren Stefan Löfven motsatte sig detta i debatten i TV och har en liknande syn på saken som moderaterna. Vi kan inte ta emot hela världens befolkning som ingående i EU. Vi tar redan emot fler än andra länder.

Kaptenen på det skepp som sjönk utanför Lampedusa är nu gripen. Omkring 275 döda flyktingar har hittats och så många som 500 kan ha befunnit sig på skeppet. Girighet dödar. Men ska Sverige ensamt agera för att fler kan ta sig in i EU? Vi tar redan emot flest flyktingar från Syrien tillsammans med Tyskland. Omkring 15 000 har kommit under det senaste året.

Kommunerna går på knäna när det gäller att ta emot flyktingar och problemen till följd av den stora invandringen blir att det finns inte bostäder och jobb för unga. Bara varannan ungdom mellan 20-27 i storstadsmiljö har kunnat flytta hemifrån.

I Göteborg satsas nu över sex miljoner kronor på att ta hand om tiggande EU-medborgare, som söker sig till Sverige. De måste ha tak över huvudet under vintern. Om alla stater i EU tog emot lika många flyktingar som Sverige gör skulle det finnas 100 000 årliga platser i de 28 medlemsländerna, men nu gör det inte det.

Klyftorna och fattigdomen växer snabbast i Sverige enligt OECD:s rapport i våras. Våra 15-åringar blir sämre på att läsa och skriva. Kan det möjligen ha något med politiken gentemot resten av världen att göra?

1 kommentar: