måndag 7 oktober 2013

Erik Björkmans död utreds

UPPDATERAT
Uppsalapolisen undersöker nu om den 22-årige Erik Björkman, som hittades död i fredags i sin lägenhet, har varit utsatt för brott.

Polisen upprättade en anmälan om mord, men misstänker egentligen inte detta. Dock behövs detta för att kunna undersöka fallet ordentligt.

I dag ska en rättsmedicinsk undersökning göras för att kunna utesluta brott. Redan i eftermiddag ska de första resultaten vara klara.

Erik Björkman blev i slutet av augusti utsatt för grov misshandel utanför en restaurang på Dragarbrunnsgatan och ådrog sig då en hjärnskakning. Kanske har detta något samband med dödsfallet. Det får obduktionen utvisa. Ingen misstänkt finns för misshandeln.

Erik Björkman var medlem i sdu, sverigedemokraternas ungdomsförbund i Uppland och enligt honom själv så överfölls han oprovocerat på gatan för att han var en "svenne".

16:17
Enligt den yttre obduktionen så finns det inga tecken på något yttre våld. Ingen har således mördat denne unge man. Han har bara dött. Det kan vara blödning i hjärnan eller blodpropp, som har satt sig någonstans och gått vidare och orsakat döden, men det kan inte konstateras förrän senare när en rättskemisk undersökning är genomförd. Då påvisas ämnen i blodet och andra skador. Det tar ett par veckor.
8.10.2013
Här är ett liknande fall. Det är Argentinas president som föll och slog i huvudet den 12 augusti och nu i dag måste opereras eftersom hon har en blödning mellan hjärnhinnorna. Symptomen har varit huvudvärk och oregelbundna hjärtslag.

2 kommentarer:

  1. Det är fruktansvärt att sådan här händer, först låter man en massa mena folk komma hit och som tack slår dom ihjäl svenskar, hur länge ska det här få fortsätta medan Reinfeldt och hans gelikar blundar för verkligheten med vad dom ställer till med för svenskarna. Nu börjar det även tvångsförflyttas människor från sina bostäder för att ge plats åt nya invandrare är sådant verkligen lagligt?

    SvaraRadera
  2. om man misshandlar någon så att den dör av sviterna fast lite senare så kan det vara mord, dråp eller vållande till annans död...sen att ingen annan mördat honom är ju kanske en annan sak...det är ändå ett hatbrott kan man tycka...

    SvaraRadera