tisdag 22 oktober 2013

Björn Ulvaeus tycker pengar är äckliga och smutsiga

UPPDATERAT
Så därför ska vi alla använda kontantkort inte kontanter. Pengar är en farsot som förstör världen och ska inte användas säger han i en krönika i Dagens Industri. Kort är aldrig äckliga och smutsiga utan rena och fina. Ingen kan tvinga koden ur någon, men kontanter är borta för alltid. 

Björn Ulvaeus borde nog hålla sig borta från samhällsdebatten och ägna sig åt musiken och Abba-museet där kontanter inte gäller. Bara kort. När kontanterna har försvunnit så upphör också brottsligheten kring pengar, tror Björn Ulvaeus helt troskyldigt.

Han har tydligen aldrig hört talas om skimning eller hur någon får sitt kort kapat vid en transaktion. Brottsligheten kommer inte att upphöra ifall vi går över till kort. Tvärtom. Och det går att göra det i miljonupplaga genom datorer.

Dessutom tror han det är gratis med kort. Något annat har han i alla fall inte uppfattat. Han har tydligen aldrig hört talas om kortavgifter för den enskilde och att bankerna lägger på avgift för handlarna också. Precis som kortföretagen. Vem tror han får betala detta i slutänden?

Det kostar skjortan att gå in på Abba-museet så där har kontanter inte mycket att göra. För en vuxen kostar det 195 kronor och för ett barn 145 kronor. Besök det inte! Det spär bara på Björn Ulvaeus rikedom ytterligare! Han har verkligen ingen aning om vanliga människors ekonomi. Själv behöver han inte plocka ut vinsten på ett par hundra miljoner ur sitt företag. Han har det bra ändå. Pösmunk!
1.11.2013
Här får Ulvaeus på skallen igen. Det är bättre med kontanter och billigare i både affärer och restauranger i de flesta fall. Björn Ulvaeus har gått på en mina!

2 kommentarer:

 1. Många blir rånade på sitt kort och avtvingad koden under knivhot. Så kort är inte alls ofarligt. Det händer ofta i Malmö har jag läst. En kumpan går till bankomaten och kollar att uppgiven kod funkar innan de släpper offret. Funkar den inte blir det misshandel och mer hot. Malmö - Sveriges mångkulturella paradis.... /Karin

  SvaraRadera
 2. Kontanter är en mänsklig rättighet,
  dom som tjänar på kort är bankerna och deras ägare och dom lurar alla på din lättja och godtrogenhet , det finns en agenda att alla ska vara "taggade" via RFID chip för att dom kan då följa dina spår i handel och även i och med det ditt beteende mönster, DET är en av anledningarna varför man pushar detta .

  Det är samma visa som med NSA fast detta har ännu inte kommit ut i ljuset på samma sätt, men för dom som söker denna info så finns denna info i massor och läsa om detta Kolla även in interviun med FD Arizona guvenören Aaron Russo om Rockefeller mötet han hade ( finns på youtube ) eller IBM RFID commercials på youtube
  chippning ala djur finns även på agendan och är i bruk redan inom US militär och var på agendan för Obama care men det röstades ner, men det finns starka krafter som vill chippa redan vid födsel , SciFi ? nej, detta finns bruk redan bla inom äldre/sjuk vård i US frivilligt än så länge men bara att det finns är skrämmande ,
  och är ett mkt stort hot mot människan detta finns även inom EU det finns mkt på youtube om detta för intresserade , gör er röst hörda !

  // Och dessutom så noterar jag att Ulveaus inlägget är en ANNONS
  ( se den lilla texten längs ner till vänster på svd ) ,

  man undrar vem betalar detta ? Bankerna /NWO agendan

  SVD borde göra detta tydligare !

  Ulvaeus är kanske en utnyttjad lättlurad typ som sålt sin själ till någon av Bilderbergarna som lurat i honom att vara en spelpjäs i detta spel att få folket att att falla för bankernas gnidighet

  Arg

  SvaraRadera