måndag 28 oktober 2013

Inga etniska register hos polisen

UPPDATERAT
Det säger nu Skånepolisen om sitt register över kriminella och icke-kriminella romer. De menar att det är DN som klassar detta som ett etniskt register fast det i själva verket bygger på kriminalitet. I SVT:s Agenda mötte DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och chefsjuristen från Skånepolisen Monica Nebelius.

Hon menar att det är en mental tankekonstruktion som har uppstått på DN, vilket betyder att journalisterna är så inne i detta rastänkande att det blir ett etniskt register fast det inte är det. Peter Wolodarski höll dock fast vid att detta är ett etniskt register baserat på folkgruppen romer.

Syrianska alliansen i Södertälje är inne på samma tänkande som DN och anmäler nu polisens register över registrering av syrianska barn till JO. De menar att det inte är försvarligt att upprätta register över klaner och att många med samma efternamn inte behöver vara släkt. Syrianer är från början en kristen etnisk folkgrupp, som talar en variant av arameiska.

Det är ingen hemlighet att det finns ett nätverk av kriminella i Södertälje som kallas Södertäljemaffian eller Södertäljenätverket och att dessa precis som den italienska maffian i USA ofta är släkt med varandra.
31.10.2013
Och här slår DN tillbaka genom att visa att också rent etniska svenskar är registrerade. Ett lärarpar i Lund Katarina och Per Ingelsgård är med i romregistret. Kanske för att Pers syster fått barn med en romsk man som heter Jeimi Demeter 58, som tydligen har varit misstänkt kriminell, men fått skadestånd för detta. De är inte kriminella så detta är inte ett kriminalregister. Karins bror Per är också med i registret och deras 86-åriga pappa på ett äldreboende i Malmö är kartlagd. Alla icke-kriminella och icke-romer. Så det är inte ett romregister då?1 kommentar:

  1. Ingen nyhet att journalister på de stora tidningarna använder rastänkandet som sitt största slagträ. Ska vi vara helt ärliga så är det dem som är det största hotet mot demokratin idag.

    SvaraRadera