söndag 27 oktober 2013

Rasister är vi allihopa, allihopa

Det tycker Frida Boisen nu i sin senaste krönika i Expressen. Hon påstår att vi är sämst av 34 OECD-länder på att ge invandrare jobb. Hon har hittat en utbildad ingenjör som kör taxi. Ja det är inte så märkligt för han är 56 år. Då är man körd sedan länge på arbetsmarknaden. 

Jag har ett annat exempel, en utbildad journalist som är lite ålderstigen. Han kör buss och har nyss flyttat till ett rum och kök. Det är vad han har råd med fast han har barn som bor där halva tiden. Han är också närmare 60 år. Då är det kört med jobb vare sig man är svensk till födsel och ohejdad vana eller något annat. Här skrev jag om Bosse Löthén som är förtvivlad över att han inte kan få någon hjälp. Han är 49 år.

Jag vet själv eftersom jag puttades ut ur denna marknad ganska tidigt på 90-talet. Fick slava gratis i stort sett åt kommun och stat trots universitetsutbildning. Tills jag inte orkade längre. Tvångspensionerad före valet 2006 då jag var 60 år. Så såg det ut.

Men naturligtvis är vi rasister som inte kan ge invandrarna jobb och bostad på direkten. Det har de ju rätt till. Vi som har bott här hela livet och enbart har svenskt medborgarskap har fått så många chanser så hälften vore nog. Vi ska gulla med de utifrån kommande. Inte med oss själva för det blir inavel. Rasistbegreppet är lite utslitet, men det tycker inte gammelmedierna. På oss och slå oss gula och blå så vi begriper varifrån svenska flaggan kommer.

Faktaunderlaget till nämnda krönika handlade om att OECD har konstaterat att vi är sämst på att ge invandrare jobb. Ja inte så märkligt när det kommer hit massor med sådana varje år. Jag har en invandrare i släkten, som kom hit för tre år sedan. Hon har fortfarande inte fått något jobb. Så ser det ut. Hon tas om hand av oss andra, inte av kommun eller stat. 

Jag har lite svårt att begripa varifrån Frida Boisens faktaunderlag kommer. Det berättar hon inte. Dock tror jag att det är den här rapporten från i våras, som Migro sammanställde. Eller också är det den här rapporten från OECD som behandlar Sverige och andra länder under åren 1998-99. Lite gamla fakta i så fall.

OBS Rubriken går efter den gamla välkända julsången eller midsommarsången Morsgrisar är vi allihopa, allihopa...


3 kommentarer:

 1. Jo så är det en svensk 56 åring oavsett hur hög utbildning de har lär inte ens få ett taxiförarjobb utan är hänvisade till fas3 och sortera lump gratis åt Myrorna

  SvaraRadera
 2. Jag har märkt att när det är bilder på barn i tidningar,det kan röra sig om annonser,heminredningsreportage,familjereportage,politiska förslag rörande familjer och där barnfamiljer skall illustreras så är barnen nästan alltid blonda och blåögda.
  Inget vi gillar olika där inte.Mörka barn förekommer bara i reportage om invandrare.

  SvaraRadera
 3. Inte vet jag vilka taxibilar Frida Boisen åker i, men jag har åkt taxi väldigt ofta de senaste 10 åren (som medhjälpare till funktionshindrad). Jag tillhör också dem som pratar mycket med taxiförarna och hittills har jag INTE TRÄFFAT PÅ EN ENDA som skulle kunna motsvara Fridas taxiförare ifråga om utbildning. Det är till och med ganska sällsynt att de talar någorlunda god svenska, vilket (än så länge) är ett krav för att få ett mer avancerat jobb i Sverige. Detta hindrar dock inte att i stort sett alla jag har åkt med har varit både hjälpsamma och trevliga att prata med.

  Reza, en civilingenjör från Iran som Frida Boisen skriver om, slår huvudet på spiken med sina ord när han upplyser henne om att: "Nu är jag för gammal. Jag är 50 år. De stora företagen vill bara ha 25-åringar." Reza har helt rätt och Frida Boisen kan lägga ner sitt rasist-tjafs. Arbetsgivarna är inga rasister. Det handlar istället om ÅLDERSDISKRIMINERING, och det drabbar ALLA, ÄVEN SVENSKAR, som är runt 50 och äldre och söker jobb. Varför anställa en äldre när 100-tals välutbildade yngre står i kö för samma jobb?

  Det är Frida Boisen som är pinsamt inskränkt i sitt rasist-tjafs. Att hon och alla andra som skyller på rasistiska arbetsgivare fortfarande inte har fattat att det råder ARBETSLÖSHET i det här landet, tyder verkligen på en mycket pinsam inskränkthet. Våra svenska rasism-hetsande journalister och 7-klöverpolitiker har tydligen mycket svårt att inse det självklara faktum att när det inte finns jobb så det räcker till de som redan finns här i landet, så blir det katastrof när man öppnar gränserna och släpper in 100-tusentals varje år, de allra flesta dömda till livstids arbetslöshet och bidragsberoende. Detta har redan fått farliga konsekvenser, och självklart blir det MYCKET värre på många olika sätt för varje dag som detta fortgår.
  /Karin

  SvaraRadera