tisdag 8 januari 2013

Stackars centern

Partiet håller på att begå självmord inför öppen ridå. Det vädjar verkligen till mina moderskänslor genom att skicka fram Olivia Erixon, som skriver en så korkad artikel på Newsmill att man undrar om hon överhuvudtaget har gått i skolan. Hon är född 1994. Stackars barn!

Enligt henne är det en slump var vi föddes så därför har ingen större rätt till Sverige än någon annan människa på jordklotet. Drar man ut resonemanget så borde det också vara så att vi inte har någon rätt till våra hus eller våra affärer eller fabriker. Vem som helst kan då komma att kräva detta ifrån oss. Vad har vi att sätta emot? Vi har ju inte ens rätt till marken.

Det behövs inte en invasion med vapen från främmande makt utan bara att någon kommer och säger: du har inte mer rätt till det här än jag! Då ska vi böja oss ned till marken och skamset tillstå att vi inte har skapat denna mark. Och så lämna över vadhelst dessa människor begär av oss.

Enligt Olivia Erixon arbetade vi inte de första åren vi fanns här på jorden, inte heller betalade vi skatt och inga krav ställdes på oss. Så varför ska vi ställa sådana krav på andra människor som kommer hit?

Ställs det sådana krav på barn som kommer hit från andra länder med föräldrar? Tvärtom är det så att de ofta har det mer gott ställt än svenska familjer. Det gör att det sociala kontrakt som anses nödvändigt i ett land håller på att lösas upp. Och hurdana är hennes egna föräldrar? Har de aldrig arbetat eller betalat skatt i Sverige? Bara utnyttjat vårt välfärdssystem?

Egentligen borde jag inte ens skriva om henne, men det går inte längre att kommentera artikeln på plats. Här hittar ni mina artiklar. 

16:48
Centerrebeller har skrivit ett nytt idéprogram, men det hjälper nog inte. Jag tror de åker ur riksdagen.

7 kommentarer:

 1. Har vi och våra förfäder haft rätt att stifta lagar i det här landet egentligen?
  Allvarligt talat: Finns det någon ribba hos Newsmill för den intellektuella nivå man förväntar sig av ett inlägg?
  Leif

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stifta lagar? Nej de behövs väl inte? Anarki är bra! Om man tillhör ett parti finns det inga ribbor. Uppenbarligen. Annars finns det. Jag har skrivit om mina artiklar ett antal gånger i ett flertal fall innan de blev publicerade. Ofta klagades det på debattvinkeln. Men det kan man ju inte göra i Olivias fall! Extremt så det räcker och blir över, men tyvärr utan tankeverksamhet.

   Radera
 2. I en artikel i dagens DN - om att sömnproblem och depression kan orsaka problem vid framtida marsresor - gör du en märklig kommentar.

  Varför ska män förtryckas, och varför förtrycks de i denna undersökning?
  Är det kanske för att du är en okysst gammal fröken som ratar män?

  SvaraRadera
 3. Ann Helena!
  Numera går det bra att kommentera Newsmill och flera av de tidningar som lagt ned kommentarsfälten. På Avpixlat kan du läsa hur det går till. Tryck på "Avpixlade kommentarer" högst upp till höger på deras blogg så får du instruktioner. F n ligger det 15 kommentarer till artikeln. Jag har kopierat dem nedan. Kanske inte de mest välartikulerade.
  Tekniken hinner alltid ikapp censuren.
  //Pops


  Visar 15 kommentarer

  Alainen3 minut sedan

  Så ung och redan hjärntvättad :(!!


  Angermannaland3 timme sedan

  Detta är så långt det går att komma från vad Centern stod för tidigare. Mina tankar går till alla dem som samlat ihop till Sveriges största partikassa och jag lider med dem.


  Kinarolf7 timme sedan

  Kors då, det har jag aldrig tänkt på. Tur att jag stack innan lämmeltåget och rusning började som småtjejerna vill se. Jag vill inte tillbaka.


  Irriterad_svensk7 timme sedan

  Jag fick huvudvärk av ditt sätt att tänka... Jag är så sjukt glad att centren kommer vara borta till nästa val och allt tack vare artiklar som denna. Tack för att ni gräver eran egna grav och försvinner snart

  Cavatus8 timme sedan

  Måtte inte denna virrpanna vara dotter till Dick Erixon, för då får han verkligen skämmas. Han brukar verkligen förfäkta äganderätten.

  Olivia! Får bonden som brukar jorden anses vara jordplättens rättmätige ägare, eller vill du ta den ifrån honom? Hur kan du då göra anspråk på skattemedel från nämnda bondes arbete?

  Du borde skämmas, lilla fjolla, som tror dig vinna poäng på att dela ut Sverige till världens folk. Hoppas verkligen du tar och tänker igenom denna ståndpunkt. Jag antar att du enbart hittills i ditt liv har levt av andra pengar. Det har du inte rätt till enligt ditt eget resonemang. Väx upp!


  Mr_Speck12 timme sedan

  Med medborgare som "Olivia" kan man nästan tycka att sharia från den medeltida MENA-kulturen är ett steg framåt ?


  Peter13 timme sedan

  Ännu en partidräpare från C.
  Du är vilse i pannkakan och Hej då C från Svensk politik 2014.


  jannejakan17 timme sedan

  Hej Olivia!
  Jag tänkte komma över till dig och sova i din bostad i natt. Vad du anser om saken tar jag ingen hänsyn till. För du anser väl inte att du har mer rätt till din bostad än någon annan?


  Kinarolf7 timme sedansom svar till jannejakan

  Om hon är sitt ord och filosofi trogen kanske hon inbjuder dig till sin säng. Var försiktig. Du kan sluta som Assange.
  novolette20 timme sedan

  Åk till Saudiarabien och hävda att du har samma rätt till deras land och välfärd som landsfolket.
  Gäller det ETT land så ska det väl gälla ALLA!

  Eller varför inte hävda din rätt i Norge under december månad så dom har skattelättnader?

  Jag trodde den sista idioten var född, men man slutar aldrig förvånas.
  Lycka till (eller inte) Centern 2014!


  NephilimWings22 timme sedan

  Vi ärver landet ifrån våra förfäder, och förvaltar det åt våra barn. Självklart äger svenskarna Sverige, de jure, de facto och enligt all precedens. Det hon förespråkar är hårresande nära kommunism.

  Angermannaland3 timme sedansom svar till NephilimWings

  Utpräglat nyliberalt skulle jag säga, även anarkismen kommer till samma slutsats,
  Däremot misstänker jag att hennes resonemang inte gäller icke-vita länder, om så är fallet är det även en utpräglat rasistisk européfientlig artikel.


  Kinarolf7 timme sedansom svar till NephilimWings

  Har inget med kommunism att göra, snarare med nyfrälst national socialism.


  Magica de Hex22 timme sedan

  Jo, svenskar har större rätt till Sverige än andra? Och DET ÄR VÅRT LAND.
  I dag kan man vara hur naiv, historielös och verklighetsfrämmande som helst tydligen.


  Angermannaland3 timme sedansom svar till Magica de Hex

  Precis, Sverige är svenskarnas land av urminnes hävd och vi beslutar vem som ska tas emot i vår krets och varför.
  Att alla har samma människovärde betyder ju faktiskt inte att alla har rätt till alla andras resurser.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för upplysningarna, men jag måste säga att jag gillar inte sverigedemokrater lika lite som kommunister! För mycket extremister för mig. Men jag låter dig lämna denna kommentar.

   Radera
  2. Och vart sjutton tog din kommentar vägen Snawitz? Här kommer den om igen:

   I en artikel i dagens DN - om att sömnproblem och depression kan orsaka problem vid framtida marsresor - gör du en märklig kommentar. Varför ska män förtryckas, och varför förtrycks de i denna undersökning? Är det kanske för att du är en okysst gammal fröken som ratar män?

   Radera
 4. Hahaha det var en rolig kommentar! Nä det är svårt att vara en okysst gammal fröken med tre barn och snart tre barnbarn. Vilka fördomar du har! Nej personligen skulle jag aldrig ha ställt upp på att leva som de där stackars förtryckta männen har gjort och försaka allt vanligt liv, precis som jag skrev. Men de förtryckta männen (inte av mig utan av samhället) ställer upp på det förstås, för det ingår i den mansroll de har blivit itutade. Jag brukar hävda detta jämt och ständigt, men det är så svårt att få det att gå in i människors huvuden, fast det finns statistik på att män lever kortare, dör mer i arbetsplatsolyckor, begår självmord oftare än kvinnor. Listan är lång. Här skrev jag om när män förtrycks av sig själva och tror de måste klara sig utan el, fast de betalar ett elbolag för att få den:

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/03/m-n-r-f-rtryckta-elkonsumenter

  SvaraRadera