lördag 12 januari 2013

Lasse Werner i gott sällskap

Varje dag dör omkring 173 000 människor i världen av sjukdomar, våld och krig. Så Lasse Werner som dog i går är i ett månghövdat sällskap. Jag har i veckan sett programmet "Jag dog, men överlevde", som går i TV4 Fakta vid 17.00 på vardagar.

Det handlar om människor som har dött och vad de upplevde när de var döda. De svävade ofta ovanför sina kroppar och kunde se och höra allt som hände. De åkte genom en tunnel mot ett ljus och träffade ofta någon de kände. En var en man som fick ett massiv hjärtattack (precis som Lasse Werner) och han träffade sin hund, vilket förvånade honom. Han trodde inte hundar fanns på det stället han kom till.

De som inte hade levt så goda liv upplevde att de kom till något helvetesliknande och när de blev återupplivade så ändrade de sina liv, för de förstod att vi dör inte. Kroppen dör, men inte vi, utan det bara fortsätter så därför är det en god idé att leva ett gott liv, att inte blir brottsling och inte förstöra för andra och inte ta livet av sig själv.

En kvinna träffade sin mormor som hade tagit livet av sig. Hon hade hängt sig innan den här kvinnan föddes och hon sade att hon hade ångrat sig med detsamma. En man som låg på ett katolskt sjukhus såg hur Jesus som hängde på ett krucifix klev ned från det, blev en man och sedan gick fram till hans säng och förvandlades till ett monster. Han bad frenetiskt att monstret skulle förvandlas till Jesus igen och så skedde sakta.

Han ändrade också sitt liv sedan från arbete och barer och flickjagande till att gifta sig med den kvinna han träffade på sjukhuset. De var fortfarande gifta och hade två vuxna barn. Se programmet. Det är värt det. Eftersom det är levande människor som berättar. Förresten så föddes omkring 432 000 barn i går. De är här igen för att uppleva ett nytt liv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar