onsdag 23 januari 2013

Februari blir kallare

Ja man behöver inte vara någon väderprofet för att förutspå detta. Det räcker att titta ut genom fönstret. Det är vitt ute. Det betyder att det redan är kallt, var minus 19 i natt igen, men nu har det mulnat och gått upp tio grader till minus 9.

Det brukar vara den kallaste månaden februari. Och det var lika kallt 2003 som det är nu, kring 24-25 som lägst. Där ligger nästan rekordet där vi bor, rakt österut från Slussen i Stockholm. Men den 22 februari var det minus 26 och en meter snö år 2010.

Det ser ut som om människor tror mer på sina egna föreställningar om smältande polarisar och annat än vad de märker omkring sig. Särskilt de vetenskapligt utbildade faller lätt offer för detta. Det är mänskligt att göra så. Spår i hjärnan kan ta över vad som försiggår omkring oss i naturen.

Och ingen kan fotografera utbredningen av polarisarna just nu. Det är ju natt där mest och inte så populärt heller med vinterbilder. Det är mer populärt att berätta om värmerekord i Australien. Föreställningarna styr som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar