fredag 4 januari 2013

Rånare död

UPPDATERAT
Den rånare som sköts av polisen i Södertälje är död. Det uppger Länstidningen i Södertälje. Rånar man får det konsekvenser och står någon med en kalashnikov och skjuter så är det lätt att råka ut för moteld.

Synd bara att rånaren dog nu är ju hans tre rånarkompisar på fri fot, men kanske kan den döde rånarens identitet ge något till polisen. Han syns på bild i Länstidningen med rakat huvud och han ser mörk ut.

Bovar är dumma och de får sitt straff förr eller senare. Meningen med livet är att utvecklas en smula här på jorden. De som inte gör det får bakläxa här eller i livet efter detta. Bankrån ger inga stjärnor i himlen. 
16:43
Polisen uppger att rånaren är nedsövd till TV4 News. Polisen skriver att han vårdades vid 15:30-tiden. Ja det är standardförfarande när någon är svårt skadad, att ändå pumpa in liv i en kropp, som annars skulle dö rätt fort. Hjärndöd gäller. Respirator kan hålla liv också i en hjärndöd kropp. Om jag var polis skulle jag inte heller vilja att rånarkompisarna visste om han levde eller var död.
17:06
En flyktbil hittades i Salem och polisen säger sig ha en aning om vilka de är.
17:28
En amatörfilm visar att rånarna helt enkelt kör över sin kompis, som har ramlat ur bilen. Svårt att leva efter det.
20:51
Enligt polisens hemsida så vet de vem rånaren på sjukhuset är och enligt polisen är han fortfarande vid liv och hans familj vakar vid hans sida.
5.1.2013
Rånarna är gripna och 26-åringen kämpar för sitt liv. De kommer enligt uppgift från Balkanländerna. Krig orsakar mycket skit. Det finns ligor som inte tycker att de har något annat för sig än att berika sig. Och kompisarna bockar och bugar för dem. Som sagt det ger inga stjärnor i himlen, men meningen med det hela är att höja medvetandenivån på oss alla kollektivt. Det pågår.
8:53
Den skottskadades familj säger att han var väldigt snäll. Dock så har han på sin facebooksida en bild på favoriten Snabba Cash och Al Pacino som idol, större än han själv. Båda ur gangsterfilmer. Också Fittja moské finns som favorit på sidan. Plus en länk till sidan: I need Allah in my life.
13:12
En 21-årig kvinna ingående i kompisgänget är också gripen. Detta gäng har tidigare varit misstänkt för grova brott.
19:33
Ännu en anhållen för skyddande av brottsling och rånarna hade "otur" som råkade på civilklädda poliser, som var ute på spaning. Så när de kom ut möttes de av dessa poliser. Jag ser det mer som att de var dumma som brottslingar är och inte så klara i skallen så de klarade av detta brott. Uppenbarligen har den skjutne varit kriminell sedan vuxen ålder, men så snäll som familjen säger. Jag ser honom som förvirrad.
6.1.2013
Den skjutne rånaren är också anhållen nu av polisen. Det verkar vara ett skådespel som pågår för han ligger i koma och tillståndet är kritiskt, ett 40-tal släktingar vaktar kring kroppen på Karolinska. Men i fall han skulle överleva måste han förstås bokföras. Knappast troligt dock. Men en kropp kan hållas vid liv lagom länge av respirator. Så att de anhöriga hinner besluta hur de ska göra tillsammans med läkarexpertisen. Det går inte att operera honom och kulan sitter kvar i huvudet bakom örat.
7.1.2013
I går försämrades rånarens tillstånd och släkten befarade det värsta, men nu är tillståndet stabilt igen. Som sagt en del behöver få mer än en tegelsten i huvudet för att begripa hur man kan uppföra sig i det här livet. Ibland rasar en hel vägg över vederbörande. Livet är väldigt enkelt och människan har en förmåga att göra det så komplicerat.
18:47
Även familjen har givit upp hoppet om rånaren. Han träffades av en kula som expanderade i skallen och som sitter kvar. Detta är ammunition som används för att stoppa människor och för att inte kulorna ska passera rakt igenom och träffa andra. De är tänkta att träffa ben och slå omkull den som träffas. Allt - även på sjukhus - är riter som används av oss människor för att vi ska hinna vänja oss vid vad som har hänt.
20:09
Polisen i Sverige dödar fler än vad polisen i Norge gör därför att polisen i Norge oftast är obeväpnad. I Sverige dör ungefär en per år av polisens skott.
9.1.2013
Och nu är rånaren officiellt död vid elvatiden på förmiddagen. Han avled 8.55 enligt polisen.
11.1.2013
Bra att förundersökningen om polisskottet nu läggs ned. Naturligtvis måste polisen få försvara sig!

20 kommentarer:

 1. Hur kommer du fram till att han ser mörk ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ser mörk ut. Helt enkelt. Iakttagelseförmåga. Ögon.

   Radera
  2. Jaha, jag tycker inte man kan avgöra det på någon av de bilder jag har sett. Men jag har säkert sämre iakttagelseförmåga än vad du har.

   Radera
  3. Du har kanske lämnat ögonen hemma? Eller också har du sett de bilden där mannen inte finns med utan bara gatstenar. Lt har ändrat sina bilder.

   Radera
  4. Ja, ögonen är tydligen inte där dom ska. Tack för dina svar.

   Radera
  5. http://postimage.org/image/hn1q4kiyd/

   Radera
 2. Utländska killar som hyrs in för att råna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var har du fått den uppgiften? Vem hyr in dom?

   Radera
  2. Så trist det är när alla leker Anonym. Hur i helsike kan ni hålla reda på vilka ni är. Det går alldeles utmärkt att skriva till ett namn även om man är Anonym. Så att ni kan skilja på varandra.

   Radera
  3. Ja de som har "hyrt" dem en masse, de är de som har styrt vårt land en lång tid nu, och de rånar inte bara guldsmedsbutiker, det är småpotatis, jämfört med alla miljarder de rånar oss på via skatterna.

   Radera
 3. Känner ingen empati för dessa gangsters. Skärpta straff och både mer träning och mandat till polis att ta till våld tillbaka!

  SvaraRadera
 4. Min iakttagelseförmåga, ögon (!!!!!), tycker inte att GM ser speciellt mörk ut.

  Jag tycker du är väldigt otrevlig i dina svar. Skärp dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skärp dig själv! Har ingen anledning att vara trevlig mot dej!

   Radera
  2. Nej, fast nu syftade jag inte på mig själv.

   Radera
  3. Okej jag förstår. Det är helt okej att inte ta någon hänsyn till dej, men till alla andra. Okej berätta vad som är otrevligt. Att jag berättar att jag har ögon att se med? Att jag har iakttagelseförmåga? Eller att det var enstaka ord till svar? För korthugget? Vill du att jag ska skriva en hel bok när jag svarar? Eller säga lilla gulledej varför frågar du så?

   Åh du måste absolut upplysa mig om hur man uppför sig i bloggossfären. För det har jag uppenbarligen ingen aning om. Kära nån! Tänka sig. Och så måste jag ju naturligtvis upplysa alla om mina innersta tankar ständigt och jämt. Annars är jag inte trovärdig. Eller hur? Det här är min blogg och jag berättar och svarar hur jag vill. Passar inte galoscherna så dra någon annanstans. Jag har inga förpliktelser mot någon. Tack och adjö!

   Radera
  4. aw menade att du var otrevlig mot mig, jag som är Anonym och har glömt ögonen hemma. Jag tog inte illa vid mig, blev inte ens förvånad. Men varför du blir så arg har jag ingen aning om. När ångan ändå är uppe vill jag passa på att ställa en fråga till:
   Varför var signalementet på den skjutna rånaren viktigt att sprida? Polisen hade ju honom redan.

   Radera
  5. Hej Anonym! Har du glömt ögonen hemma? Du har samma missuppfattning som så många andra och det blir lite tröttsamt så småningom. Det här är ingen tidning, detta är inte ett allmänt medium utan min blogg. Jag skriver den för att jag alltid lär mig själv något av att göra detta. Mitt sätt att uttrycka mig är helt enkelt genom skrivande. Det är den talang jag har odlat genom åren. Jag sprider inte något signalement på den skjutne rånaren. Det är uppenbart för var och en som har ögon vilken signalement denne har. Han är mörk enligt min syn på saken. Sett med mina ögon och har rakat huvud. Det är inte ett dugg märkvärdigt. Hur vet du förresten vad aw menade? Är ni samma person? Nu sätter jag stopp för alla anonym(a). Så ni får göra något annat resten av dagen! Tack ska ni ha!

   Radera
 5. Polisen ska arrestera folk, inte skjuta dem. Vi lever inte i en hollywood film även om vissa verkar vilja ha det så, tyvärr tror jag många poliser tenderar åt det hållet.

  SvaraRadera
 6. Jag väntar på när svenska polis ska börja skjuta folk för att de springer på tunnelbanan eller viftar med en telefon som i hänt flertalet gånger i utlandet.

  Men ni verkar ju vilja ha en sådan polis, som skjuter först och frågar senare.

  SvaraRadera