onsdag 2 januari 2013

Vattenfall röjer gatorna

Vattenfalls helikopter var ute och röjde i skogen och orsakade strömavbrott (?) kanske. I varje fall har vi haft två strömavbrott i dag på sammanlagt en och en halv timme. Så tjatigt.

Monsterhelikoptern med tio sågklingor
hängande under
Och en Johnny Wall har kommit med goda råd till oss som bor här. Förmodligen pseudonym för Vattenfall. Vi måste få ha ström också på Värmdö! Ständigt och alltid.

I dag blåste det ingenting, regnade inte eller snöade. Bildbeviset togs på eftermiddagen i dag. Tydligen är det för dyrt att skicka ut gubbar i skogen så röjningen görs från helikopter. Ser farligt ut.

Som synes ligger det ingen snö alls på träden i skogen för det har smält oavbrutet sedan någon vecka tillbaka.

De strömavbrott vi hade i dag får vi ingen ersättning för. Det är psykisk tortyr att aldrig kunna lita till att vi befinner oss i 2000-talet och inte i 1800-talet. Att aldrig veta om det är ett avbrott på en kvart eller timmar eller dygn.

Här skrev jag tidigare om detta med strömavbrotten. Här kan ni se samma helikopter (?) på bild i Sollefteå där de röjde ledningsgator innan snön föll för snart fyra år sedan. Men på Värmdö skulle det väl aldrig mer snöa så här var det inte någon idé att röja.
5.1.2013
Strömavbrott igen. Vi var borta så vet inte hur länge. Var strömavbrott i går också, men kortvarigt på Värmdö.

PS. Ur en symbolisk synvinkel såväl som verklig har vi inte ens röjt gator i skogen för våra elledningar. Vad säger det om oss som civilisation. Inga öppna landskap här inte. DS.

Här hittar ni min artikel om detta på Newsmill "Män är förtryckta elkonsumenter".
15.1.2013
Vattenfall har röjt gatorna under förra veckan och i helgen och i dag var det strömavbrott i tre timmar. Helt obegripligt. Det snöar men blåser inte. Några minusgrader.
22.1.2013
Minnesanteckning om att det har varit strömavbrott de senaste dagarna också, men kortvariga sådana. Tur det för det är närmare 20 grader kallt.
5.2.2013
Var strömavbrott i går, men kortvarigt. Hela norra Värmdö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar