fredag 4 januari 2013

Ulf Nilson ska uppfostras

Nu har han gjort bort sig och skrivit för Ingrid Carlqvists tidning Dispatch International utan att ta reda på att den är främlingsfientlig eller snarare islamfientlig. Så då är det dags för en kurs i rättrådighet. Den får han också i dagens nummer av DN. 

Ulf Nilson ångrar sig förfärligt över att han kunde skriva om krig och atombomber i denna tidskrift. Så dumt gjort. Han gör en ordentlig pudel och lovar att aldrig mer upprepa detta misstag. Han tog helt enkelt inte reda på vad det var för publikation utan tyckte det var bra att han som frilans fick jobba.

Expressens chefredaktör Thomas Mattson försvarar dessutom tilltaget. Han är för yttrandefrihet. Märkligt! Yttrandefrihet ska väl bara vissa ha, inte andra? Sic!

Dagens citat: På Twitter blir det ofta ju snabbt till pöbelmentalitet och där krävdes omedelbart Nilsons huvud på mitt fat. Anrättningen skulle nog ske offentligt också, helst i direktsänd webb-tv, att döma av mobben på nätet.
Thomas Mattsons blogg 3 januari 2013

2 kommentarer:

  1. Det perversa är att om du frågar valfri person i twittermobben mot Ulf Nilsson så kommer denne garanterat att beskriva sig som öppen, tolerant och fördomsfri.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja självklart det är bara på twitter som det djuriska råkar tar över och alla blir dreglande mobbare ingående i en förföljande hop av klu-klux-klan-liknande monster. Det är detta kollektiva omedvetna som vi har ett sådant problem med.

      Radera