torsdag 3 januari 2013

Call Girl en pk-rulle

Vad kan vara mer politiskt korrekt än en film som berättar om hur förtryckta kvinnor är hela tiden. Och att de utnyttjas sexuellt av alla också tidigare statsministern. Följdriktigt får Call Girl elva nomineringar till Guldbaggegalan som inträffar den 21 januari. 

I Sverige så lever vi upp till modet med förtryckta kvinnor. Det har sådant genomslag att jag fick det som rubrik på min senaste artikel på Newsmill, publicerad i dag. För fasen jag är inte förtryckt utan förbannad. Däremot är en hel del män förtryckta enligt min mening, men har svårt att se det för de ska ju vara tuppar i hönsgårdarna enligt rådande doktrin i Sverige.

Omoralisk och feg, säger Mårten Palme om denna film Call Girl. Han och familjen har anmält den till JK för förtal av Olof Palme, men hur det går vet ingen. Det kan ta upp till ett par månader att få något avgörande i den frågan. Jag kan tänka mig att JK försöker slingra sig undan frågan för män och särskilt statsministrar är inte förtryckta. Kan de överhuvudtaget förtalas? Ens som döda?

Här har jag tidigare skrivit om detta. Och här.

PS. Jag fick ändrad rubrik till att "Män är förtryckta elkonsumenter", stämmer bättre. För de vill till varje pris klara sig själva. Helst utan Vattenfall med egna elverk. Inte så bra samhällsekonomiskt dock. DS.

20.1.2013
JK tog inte upp frågan om förtal av avliden för det förelåg inte sådana särskilda skäl, som föranledde en allmän prövning.  Familjen går inte heller vidare eftersom de anser det orimligt att de ska driva denna sak mot en film uppbackad av staten.

Till slut klipptes dock filmen om så att statsminister Olof Palme inte anklagades längre för att ha haft sexuellt samröre med minderåriga flickor. Varför kunde inte filmmakarna ha sett detta grava fel på filmen från början?

2 kommentarer:

  1. Typiskt att denna film nomineras till guldbagge! Typiskt för vårt iskalla lilla land alltså. palmehatet frodas fortfarande. Han var för intelligent för vårt land. Att framställa Palme som en pedofil är avskyvärt och brutallt mot hans familj. Jag vägrar att se den filmen. Trots att den f ö lär ha kvaliteter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra talat Gitta! Jag har heller inte velat se den. Så synd att de skulle trampa vidare i skandalerna efter kungen och chikanera också Palmes familj. Vad var meningen med det?

      Radera