fredag 7 januari 2011

Självmordsbombaren Taimour tränades i Irak

Det uppger nu Aftonbladet. Han ska ha haft en egyptisk medhjälpare. Också andra tidningar skriver om detta.

Ja det är så att vissa blir kriminella med religiösa förtecken och det är ett problem. Fast alla religioner säger att man inte får döda. I islam sägs det att man får döda i självförsvar, men inte annars.

Jihad är det inre kriget i sufi, en gren av islam medan det i sunni tolkas som det yttre kriget. Allt detta är fullkomligt vansinnigt. Att tolka en mer än tusenårig text, som att den berättar vad som ska göras nu år 2011.

Det är exakt lika dumt som att tro att Uppenbarelseboken i bibeln berättar för oss vad som ska hända nu eller nästa år. Det är en övertro på ord. Och särskilt gamla ord.

Män och kvinnor spränger sig själva till döds. Det liknar den sorts självmordssmitta som också drabbade Europa när Den Unge Werthers Lidanden publicerades. Det var en brevroman av Goethe publicerad i slutet av 1700-talet.

Den betraktade olycklig kärlek mycket känslosamt och inåtvänt och den sägs ha skapat en självmordsvåg bland unga män. Goethe var själv 25 år när han skrev detta.

Nu är det något värre än förledande förälskelser, som skapar denna självmordsvåg över världen. Eftersom dessa människor har gått in i sektliknande stadier, där det blir omöjligt att prata med dem.

Det liknar folie à deux när två människor som lever tillsammans går in i ett stadium, där det blir rätt att ta död på så många som möjligt och dessutom sig själv.

Tänk att någon ens ska behöva säga detta år 2011.

8 kommentarer:

 1. @"Ja det är så att vissa blir kriminella med religiösa förtecken och det är ett problem. Fast alla religioner säger att man inte får döda. I islam sägs det att man får döda i självförsvar, men inte annars."

  Att otrogna skall dö! Är det det som kallas självförsvar??

  SvaraRadera
 2. carlh: Jag tänker inte försvara islam för jag gillar inga religioner. Jag tycker att detta är ett passerat stadium i mänsklighetens historia. Jag väntar enbart på att vi ska röra oss vidare mot något annat. Religion rör gruppens försvar. Det var därför tex muslimer inte skulle äta griskött för de kunde ju få trikiner i kroppen, vilket orsakar sjukdom. Dock vet vi nu en smula mer om sjukdomar, så griskött kan man äta. Dom som kör med slagord har ingen framtid vilken -ism dom än tillhör.

  SvaraRadera
 3. Dessvärre är det inte bara i självförsvar som Gud/Muhammed rekommenderar mord. Och alla dessa fredsälskande muslimer som Sverige begåvats med tar väl inte avstånd från koranen?

  ”Och döda dem (de otrogna) då var ni än möter dem och fördriv dem från de platser varifrån de har fördrivit er; ja, förtryck är ett värre ont än döden. ” (2:191).
  ”När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.” (9:5)
  ”Då ni möter förnekarna i strid, låt svärden falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä….Om Gud ville kunde han helt vist slå ner dem utan er medverkan, men genom att låta er kämpa mot varandra sätter er han er alla på prov. Och vad dem beträffar som stupar i kampen för Guds sak, skall han inte låta deras handlingar bli förgäves.” (47:4)
  ”Kämpa för Guds sak mot dem som för krig mot er…Och döda dem då var ni än möter dem…Och kämpa mot dem till dess allt förtryck upphör och alla dyrkan kan ägnas Gud…” (2:190-193).
  ”Och din Herre lät änglarna framföra detta budskap till de troende: 'Se, jag är med er' och befallde dem att inge de troende mod och tillförsikt och låta dem veta: 'Jag skall injaga skräck i förnekarnas hjärtan. – (Troende!) Låt nu svärden vina över deras huvuden och händer”' Detta drabbade förnekarna därför att de trotsade Gud och hans sändebud. Den som trotsar Gud och hans sändebud skall erfara att Gud straffar med stränghet….Troende! När ni möter förnekarna, som rycker fram i samlad styrka, gör då inte helt om för att fly. Den som då gör helt om – om det inte är en krigslist för att falla i en fientlig styrka i ryggen….ådrar sig Guds vrede och helvetet skall bli hans sista hemvist – ett i sanning eländigt mål!” (8:12-17).
  ”Profet! Inge de troende lugn och dödsförakt inför striden! Om det finns tjugo bland er som håller stånd skall de besegra tvåhundra, och finns det hundra bland er kommer de att besegra tusen av förnekarna, därför att de är människor som inte kan inse sanningen” (8:65).
  ”Och om de återgår till sin tidigare hållning, grip dem och döda dem, var ni än finner dem.” (4:89)
  ”Och vidtag alla rustningar ni förmår och håll stridshästarna i beredskap så att ni injagar skräck i Guds och era fiender och i andra vars existens ni är okunniga om – men som Gud känner: och vad ni än ger i kampen för Guds sak skall gottgöras er fullt ut och ingen skall tillfogas orätt.” (8:60)

  Om dessa citat inte är förfalskningar (borde vara lätt att kolla) sitter ju alla dessa muslimer och andra i medierna och blåljuger om att koranen inte tillåter dödande!
  //Pops

  SvaraRadera
 4. Pops: Ja ungefär så där låter ju vårt gamla kristna testamente också. Där finns det också en hämndgirig gud som kräver blodsoffer. Dags att lämna allt åt historien.

  SvaraRadera
 5. Modigt av dig att ta upp detta ämne Ann Helena och du gör det mycket bra också i kommentarerna.

  Lösningen är inte att lusläsa gamla böcker som dryper av mord och hämnd utan att inse att dessa tillhör historien.

  God fortsättning på dig!

  SvaraRadera
 6. Nils: Tack ska du ha! God fortsättning på dej med!

  SvaraRadera
 7. Ja, för oss är det lätt att säga att denna bok tillhör historien. Därmed tror vi att frågan är ur världen och vi undviker diskussionen om vad islam står för. Men det är så lätt att glömma att för alla dessa 100-tals miljoner muslimer, som 5 gången dagligen vänder ändan mot himlen och ber, är koranen den enda sanningen.

  Vi västerlänningar övergav Gamla Testamentet för länge sedan, så det faktum att detta är lika knäppt som koranen är väl knappast något försvar för att praktiserande muslimer tror på hatbudskapet i koranen?

  Ja visst är det dags att lämna allt åt historien, men det går inte att bortse från alla muslimer som inte är villiga att göra det.
  //Pops

  SvaraRadera
 8. Pops: Självhypnos är aldrig bra om man inte fattar att det är det. Det har du rätt i. :)

  SvaraRadera