måndag 31 januari 2011

Jon Spendrup död vid 34 års ålder

Det var uppenbarligen inte ålder, som stannade hjärtat på Jon Spendrup, utan vanor. Han levde en rik arvtagares liv och var uppburen som en rockstjärna i den affärsvärld där han vistades.

Hans farbror är Jens Spendrup VD i familjeföretaget. Jon själv satt i Spendrups styrelse sedan 2003. Familjen fanns vid hans sida när han dog natten till måndag. Han hittades i början av helgen och fördes till sjukhus.

Ännu en ung människas liv har gått till spillo. Han efterlämnar fru och två barn och det är ett fruktansvärt sätt att försvinna ifrån dem.

PS. Det var familjen som naturligtvis inte kunde dölja detta dödsfall. Hur ska då ett familjeföretag göra? Ska de säga som det är helt enkelt? Eller låtsas som att det regnar. Det allra enklaste hade varit att berätta rakt om detta. Nu cirklar medierna runt det här.

Detta företag styrs också från en stiftelse i Lichtenstein precis som Ikea. Och det chockartade beskedet om Jon Spendrups död har gjort att de ännu inte har hunnit att fundera över vad detta betyder för familjekoncernen. DS.

PSPS. Svensk Damtidning tror att Jon Spendrup med familj fortfarande är skrivna hos pappa Ulf på Lidingö. Nä det är de inte. Då skulle de få problem med skattmasen. Däremot kan man ha ordnat så att det går att få tag i personen genom en sådan adress. Och kronprinsessan är förkrossad över vännens död. Naturligtvis. DSDS.

Här är en uppföljande artikel om detta på Newsmill. Newsmill har försvunnit, men här kan ni ändå hitta min artikel. Och det ska naturligtvis stå 8 februari i artikeln, inte januari.

13 kommentarer:

 1. "Han levde en rik arvtagares liv och var uppburen som en rockstjärna i den affärsvärld där han vistades"

  Vilket jävla snicksnack...
  Kände du honom väl, eller?
  Vet du VEM han var som privatperson?

  Det enda du skriver som är sant är att det är sorgligt för hans familj och barn. Resten är direkt lögn.

  Formulera gärna om inlägget på ett lite känsligare sätt.

  /En av Jons nära vänner

  SvaraRadera
 2. En av Jons nära vänner: Det är klart att han levde så. Jag förstår att du i din sorg inte kan se det. Ingenting behöver formuleras om. Vem kan åka till New York och starta en reklambyrå? Vem har fått den möjligheten av familjen utom möjligen prinsessan Madeleine, som också bor i New York alla andra jämförelser undantagna. Han var född med en guldsked i munnen. Det var honom väl unt. Vi lever alla under olika villkor beroende på födsel och ohejdad vana. Just därför är det ännu mer tragiskt att han inte kunde ta vara på sitt liv.

  http://www.graphis.com/profiles/view/?id=190

  SvaraRadera
 3. Mmm uttrycket: "Formulera gärna om inlägget på ett lite känsligare sätt" antyder starkt att det är Spendrups egen PR-avdelning som håller koll på de sociala medierna. Varför skulle en nära vän så snabbt ha brytt sig om att hitta hit?

  SvaraRadera
 4. Nu strök jag två kommentarer som inte hade här att göra. Det är klart att Jon Spendrup dog av en överdos av någon sort. Och det är ett tragiskt dödsfall, som naturligtvis inte hade behövt ske. Han levde åtminstone längre än många andra, som har använt droger. Både filmstjärnor och rockstjärnor.

  SvaraRadera
 5. Det är lite intressant att höra hur du skulle levt om du haft pengar i din ungdom. Nu är det väl så att man inte ska döma andra efter sig själv. Verkar finnas många som hänvisar till droger men jag hör också hjärtsjuk sedan länge, influensa samt träning under sjukdomen.

  Det kan vara vad som helst som har lett till hans död. Har du hans journaler?

  När det gäller unga människor som tränar händer det då och då att de faller ihop då hjärtat säger stopp - är du då också säker på att det är överdos, eller handlar det bara om när någon är född med silversked i munnen?

  SvaraRadera
 6. Trollan: Jag hade pengar i min ungdom och jag kunde därför utbilda mig till journalist. Skriver du skit om mig igen? Sluta med det. Du tillhör den där skenheliga sorten, som jag alltid har tyckt illa om genom mitt liv. Snacka inte dynga. Det får du göra någon annanstans. Du är inte välkommen här.

  SvaraRadera
 7. Den här sortens spekulationer avseende överdos är vidriga. Jag tänker på en vän som avled hastigt pga hjärtfel till följd av att en influensavirus satt sig på hans hjärta. Jag kan inte se meningen med sådana kommentarer öht.

  SvaraRadera
 8. Anonym 15:20: Ja och jag tänker på Jussi Björling, som kunde ha fyllt 100 år i morgon om han inte hade avlidit av en hjärtattack när han var 49. Han söp ihjäl sig. Hjärtat orkade inte längre än så. Det har hans fru, som så småningom berättade allt om hur hon hade varit med hans ångest att han var en känslig människa och hur hon hade fått vakta flaskorna, men att det inte hjälpte. Detta blev en biografi på engelska, som aldrig översattes till svenska, så en del tror väl fortfarande att han dog av medfött svagt hjärta.

  SvaraRadera
 9. Här ett citat om Jussi apropå hans alkoholkonsumtion. Yrsa Stenius har skrivit en bok om honom på svenska. Hon känner till alkoholens verkningar. Och desto värre och fortare går det med andra droger: Janis Joplin, Jimi Hendrix, Brian Jones, Jim Morrison, River Phoenix, Heath Ledger är några som kan nickande intygande från andra sidan.

  "Jussi berusade sig i princip aldrig inför ett framträdande. Men historien hur spriten systematiskt knäckte honom, skapade panikångest, rev hål i magen, stressade hjärtat att galoppera med 200 slag i minuten, tills infarkten tog honom - allt detta är sorgligt att läsa. "

  http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/behoven-som-fargade-klangen-i-jussis-stamma_27340.svd

  SvaraRadera
 10. Här bekräftas att Jons hjärta inte orkade längre pga av kokain.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2321399/ulf-spendrup-jons-hjarta-orkade-inte-mer

  SvaraRadera
 11. Och här bekräftar också Aftonbladet vad jag och andra har vetat om sedan det hände. Det är klokt av Jon Spendrups pappa att gå ut och prata en smula klarspråk kring detta:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8531714.ab

  SvaraRadera
 12. Tack helt rätt skrivet Ann Helena Rudberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför denna sena kommentar? Ha en trevlig kväll ändå.

   Radera