onsdag 31 juli 2013

Ställ Bergwall-Quick åt sidan

I hur många år och spaltkilometrar har vi inte hört talas om denne gärningsman. Vi får hoppas att vi kan glömma bort honom nu för han har kostat oss som folk och land alldeles för mycket.

Vi behöver få svar på frågorna om hur våra rättsliga och psykiska instanser kunde ledas bakom ljuset hur mycket som helst av en förslagen man, som själv ville leva i ljuset av de stora kriminella offren. Varför har vi som folk och land behövt gå igenom detta?

Den stora katastrofen är annars att andra mördare har gått fria. Ingen kommer någonsin att hitta dem för de har haft en säker gärningsman, som gärna tog på sig allt. Våra system måste dra många slutsatser utav detta.

Vad vi behöver inom rättssystemet är inte enbart människor, som kan läsa paragrafer, utan också är en smula mogna som människor och därför kan bedöma hållbarheten i vad andra säger till dem.

Ge nu inte denne man något skadestånd. Han har kostat oss alldeles för mycket redan. Och det finns en bestämmelse som säger att om man själv medverkar till att bli dömd ska man inte också ha skadestånd för detta.

2 kommentarer:

  1. Han borde själv bli skadeståndsskyldig med tanke på vad han kostat samhället genom att falskeligen erkänna alla dessa mord.

    SvaraRadera
  2. Åja, erkännanden räcker inte för fällande domar. Annars skulle fängelserna vara knökfulla av botfärdiga, förvirrade människor. Domarna kom som som följd av att några djupingar kladdade ihop en farlig terapi-ideologi med juridiken. De ledde honom och hjälpte till att "bevisa" lögnerna - rättssystemet lät sig självt ledas av vidskepelse i vetenskaplig förklädnad. Går det att bötfälla de ansvariga tjänstemännen och ge stålarna till Thomas/Sture, tro?

    SvaraRadera