tisdag 23 juli 2013

Polisen körde inte streetrace

Nu backar arrangören av detta streetrace från påståendena att det skulle vara så. Han ville ge igen för de gånger han har hamnat i problem med polisen och rättvisan och trodde det skulle få liten uppmärksamhet det han sade.

Men alla tidningar hoppade på och i Gomorron Sverige i TV blev polisen strängt utfrågad om det inte var så att de hade deltagit i streetrace. Och hade verkligen polisen själv sett filmen som låg på nätet? Såg det inte ut som streetrace?

Filmen som publicerades på Expressen skulle utredas av åklagare och journalisterna blev som förföljande bloggare plötsligt. Det går fort ibland. Men det var inte något streetrace med polisen utan de sade till de som stod där att lämna platsen.

Arrangören ville väl inte fortsätta sitt ljugande och bli inkallad till åklagare. Det är nog bra att utreda polisen när det finns skäl till det, men inte när någon ljuger. Föraren av bilen bredvid har sagt som det var, att det inte var något race utan att han ville därifrån. 

2 kommentarer:

 1. Å andra sidan har jag full förståelse för det pedagogiska greppet: Kom igen, kör då ska du se vad som händer med ditt körkort.
  Hade en elev som sprang runt med amerikansk fotbollsskydd och tacklade andra elever. Istället för att säga Sluta! (Som han hört femtielva gånger för annat han gjort) sade jag att om han skulle tackla nån fick han tackla mig. Vilket han gjorde. Jag stod kvar. Han fick ont. Sen var det sluttacklat och mindre skit från honom öht.
  För streetracare svider det hårdare att mista lappen än att polisen skingrar dem (återsamling en timme senare) och nån ordningsbot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går nog inte att ta lappen för att de har stannat på en väg. För det var väl ungefär det som poliserna såg. Och så har ju EU nyss gett Sverige en smäll på fingrarna för dubbelbestraffning. Så både böter och att ta körkort går säkert inte i framtiden. Inte lätt vara polis. Expressen försöker rädda ansiktet så gott det går. De har skrivit en ny artikel nu på morgonen:

   http://www.expressen.se/nyheter/darfor-korde-polisens-bil-med-i-streetracet/

   Radera