måndag 22 juli 2013

Assange ville ha spionage

Det berättar regissören Alex Gibney om sin dokumentär We steal secrets - the story of Wikileaks. I filmen följs Julian Assange, Bradley Manning och organisationen Wikileaks.

Julian Assange ville ha någon som stod helt på hans sida och ha betalt för att delta. När inte det gick så föreslog han att Alex Gibney skulle spionera på sina intervjupersoner och rapportera till Julian Assange.  Märkligt beteende från någon som bryr sig om källor.

Och från början trodde Alex Gibney att det fanns någon sanning i påståendet från Assange att det som hände i Sverige var iscensatt av CIA, men han fann inte något spår av det.

Jag har många gånger skrivit om Julian Assange och också om skuldfrågan gentemot Anna Ardin och Sofia Wilén. Här är det Channel 4 News skrev när de citerade mig i frågan.

1 kommentar:

  1. Ger för givet att någon som arbetat med Damas de Blanco har en mycket nära samarbete med CIA, eftersom Damas de Blanco har det.
    Intressant även hur flera i den kristna socialdemokratiska "bröderskapen" har bra kontakter med USAs regeringen. Där kan vi även hitta kopplingar till kidnappning av asylsökande till Egypten för säkert tortyr och möjligt mord under tortyr. Utan att fördjupa mig i detta, pekar hela agerande av Sofia Wilén och speciellt Anna Bernardin, åt detta hål.
    Hälsningar Cecilia P Raivonen

    SvaraRadera