lördag 13 juli 2013

Att samla på barn

Det kan kvinnor göra och önska att de var bara deras. Ingen man skulle få ha hand om dem. Jenny Strömstedt berättade i dag om den drömmen i radioprogrammet Sommar. Hur svårt det är med delad vårdnad.

Jo jag känner till en sådan familj där kvinnan lade beslag på alla barnen. Och anklagade exet för sexuella övergrepp för att verkligen få rå om sina barn. Hon har samlat ihop sex stycken vid det här laget.

Alldeles nyss fick jag kontakt med det äldsta av barnen, som kvinnan har lagt beslag på. Han är fylld av hat. Inte så konstigt. Mycken misstro mot vuxenvärlden. Visst. Helt indoktrinerad av sin mamma. Han begriper ännu inte hur mycket han har tvingats att avstå från i sitt unga liv. Både ekonomiskt och på andra sätt. Detta för att mamman skulle få äga honom. Det kommer att ta enormt mycket tid att nå in till honom. Om det någonsin går. 

Dröm gärna om att äga alla barnen och aldrig behöva lämna dem ifrån er, men låt det förbli en dröm. Barnen är inte era ägodelar. De har kommit hit för att de har ett särskilt syfte. De har egna liv. Låt dem leva dem till fullo. 

2 kommentarer:

 1. Vad bra. Jag hoppas att barnbarnen får vara med och lära av såväl mor som farföräldrar. De skall en dag inse och förstå hur allt hänger samman, vad helhet, verklighet handlar om.

  Leroy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad jag ska svara. Har inga som helst förhoppningar om något alls. Det är en mycket stark påverkan som har pågått större delen av livet för den här killen. Och hur kommer man över sin barndom? Någon gång kanske han upptäcker att han har en biologisk pappa, som han behöver. Eventuellt. Och att mamman har uppfört sig som en skurk. Inte pappan. Men eftersom det är svårt också när barnen är små (Joakim Ramstedts exempel) så är det ännu svårare när halva killens liv har gått utan kontakt. Så mycket förluster, men någon mening är det kanske med detta trots allt. Det måste man tro. Annars blir det för grymt.

   Radera