söndag 28 juli 2013

Professorer behöver inte vara utvecklade människor

UPPDATERAT
Vi förknippar ofta universitetsutbildning med personlig känslomässig mognad. Så behöver inte vara fallet. En professor kan ha något dolt och outvecklat i sitt känsloliv. Det är inte en vaccinering mot detta att gå in i systemet med strikta regler i en universitetsvärld. Tvärtom kan det bli en skyddad verkstad.

Nu får vi återigen detta bevisat för oss genom att professor Erik Svensson i Skåne ger sig på Ingrid Carlqvist. Han är socialistisk ekolog och marxist enligt sig själv så han tar chansen att spotta och kräkas på henne, som inte alls är detta, och han menar det bokstavligen.

Personligen håller jag inte med någon av dem i diskussioner om vad som behövs i den här världen, men som någon har sagt: det är alltid bättre att inte svära och domdera. Det visar på en fattigdom i språket och i anden. Och någon som är artig i ett meningsutbyte kommer längre.

Jag har själv stött på typen på universitetet som har skaffat sig en position för att få makt och för att föra fram sin marxistiska troslära. Det är aldrig bra när en människa tas över av dogmer. Och det skulle vara väldigt tråkigt för Ingrid Carlqvist om hon var student under denne professor. Men nu har hon en egen position i samhället och han känner sig uppenbarligen hotad av den. Och blir mycket aggressiv. För att inte säga hatisk.

Där uppe kan ni läsa hela raddan av utgjutelser i hans twitterkonto. Nedan några av de värre och så kommenterar också Bitte Assarmo :


 1. är en plåga och förändras aldrig. I sanning en avskyvärd och liten människa
 2. Kram på dig också! Livet blir så mycket härligare när man kramas i stället för att hata andra människor.
 3. Jag vill inte kramas med dig Jag vill spotta dig i ansiktet om jag får chansen
 4. Ingenting förgyller lördagskvällen så som lite klassiskt näthat, eller hur?
 5. När ville krama mig var det ovälkommet. Att spotta är mitt försvar mot sexuella trakasserier. Frågor på det ?
29.7.2013
I dag har professor Erik Svensson tvingats att backa. Så det finns gränser även i den akademiska världen i Lund? Det som står ovan har han förpassat till twitterhimlen (eller möjligen helvetet), men här får det stå kvar.


Efter Twitterstormen ber jag härmed om ursäkt för samtliga uttallanden, inklusive att vilja spotta henne i ansiktet.

31.7.2013
Professor Olov Sterner är Erik Svenssons närmaste chef vid Lunds universitet och han står inte bakom det näthat som professor Svensson har ägnat sig åt. Han har skrivit till Erik Svensson och begärt ett möte när han är tillbaka i Lund. Han ska få möjlighet att förklara sitt agerande och professor Sterner vill att han tar avstånd från det som inträffade under helgen.

6 kommentarer:

 1. Då kan man stryka Lund att rekommendera sina barn att studera biologi i. Inte pga dåliga vetenskapliga meriter, utan för att man får en obalanserad och elak överchef. Vissa människor ska inte basa över mer än en korvkiosk, om ens det.

  SvaraRadera
 2. Hmmmm, gemensam nämnare för de värsta hatarna.....?

  Kan det vara kommunister i allmänhet och marxister i synnerhet?
  En liten betraktelse jag gjort.
  Dessa "revolutionärer" som anser sig ha rätt att med våld framföra sina politiska ståndpunkter.

  Nu har t.o.m. AFA personer med gediget brottsregister (Tobias Hubinette) startat ett nytt rasbiologiskt institut!

  Skandal att det får fortgå i sverige.

  /Senior

  SvaraRadera
 3. Om man kan tolka en kram på nätet i det sättet den presenterades som sexuellt trakasseri är det något fel, kan det vara hans mor som gett missvisande inviter via kramar? Svensson förefaller att behöva en psykolog i många timmar. Om man googlar på honom så hitta man andra nedlåtande texter gällande andra människor som har en åsikt som avviker mot hans. Det verkar vara sådan han är och då skall han entledigas från sin tjänst på grund av bristande social kompetens. Någonting är seriöst fel med den mannen som verkar lida av att bli motsagd och inte ha rätt jämt och låter det yttra sig i okväden. Typisk argumentation från en som saknar argument men ändå måste ha sista ordet. Väx upp Svensson och sök hjälp.

  SvaraRadera
 4. Det är fascinerande att se hur Twitter tycks locka människor till självpåtagen offentlig förödmjukelse. Ingen skulle väl frivilligt gå omkring med ett plakat med texten "Jag är en idiot!", men när somliga tar Twitter i bruk är man beredd till vilka idiotier som helst, även när man är en person med akademisk utbildning.
  En gång i tiden skulle säkerligen en dylik blamage ge upphov till viss uppståndelse vid akademin, och troligen också en åthutning, men det var då det. Tror dock inte ens att presumptiva korvkioskkunder vill ha en spottloska i ansiktet, AV.

  Loffe

  SvaraRadera
 5. Änmer fascinerande är det att Erik Svensson tydligen behöver vägledning i frågor om vett och etikett. Nu har han förstått att han uppträtt olämpligt. Måhända bör man införa en grundkurs för blivande och tillträdda professorer vid Lunds universitet i detta ämne.

  Loffe

  SvaraRadera
 6. Till viss del så är ju LAS orsaken till sånt här. Om det vore lättare att avskeda människor skulle alla sköta sig bättre både privat och i tjänsten tror man ju i alla fall. Och gör de inte det så kan ju någon stackars arbetslös som passar bättre få casha in hans lön istället. Med en hög arbetslöshet skulle inte något sånt här tolereras någonstans. På ett sätt är det ett hån mot alla arbetslösa att idioter får behålla sina jobb medan de ska böna och be för att få ett jobb med minimal ingångslön.

  SvaraRadera