söndag 7 juli 2013

De stackars kvinnorna

UPPDATERAT
Det var de och barnen som fick Löfvens tal i dag i Visby. Sverige behöver en feministisk politik. Va! Precis som om vi inte har haft det i åratal. Lika livschanser för alla fick avsluta talet - en plattityd som sades framför en kader av applåderande socialdemokrater, som stod på scenen bakom Löfven.

Han hade vit skjorta, men var utan slips. Jo det funkar säkert lika bra i Hollywood som på andra ställen. Skurken har svart på sig och hjälten vitt.

Intet nytt under solen skulle man kunna säga i detta soliga och varma Visby. Så trist att höra nästa presumtiva statsminister prata om allt och intet. Slagord fanns det gott om som det som stod på talarstolen: mindre klasser mer kunskap. Vem kan säga emot de orden?

Dessutom utlovades ungdomar jobb eller annat inom 90 dagar. Jo, jo det blir nog bra med det också. Men var fanns pensionärerna i talet? Den miljon människor som lurades av sina pengar av förre socialdemokratiske statsministern, som helt enkelt konfiskerade de insparade medlen. Fast det kallades lån. Jo det brukar biltjuvar också kalla det.

Kvar dröjer ett illamående för det är som vanligt. Det gäller att klara sig själv och ta hand om sitt eget liv. Inga vitklädda hjältar fixar detta.
15:49 
Här kan ni se partiernas starkaste fästen i Sverige.


1 kommentar:

  1. Tjatet om feminism från de rödgröna kan vara en av detaljerna som räddar den borgerliga regeringen. Löfvén är endast feminist under pistolhot.

    SvaraRadera