tisdag 24 juni 2014

Sverigedemokraterna ska inte bestämma

UPPDATERAT
Det tycker Stefan Löfven, som tilltänkt statsminister, och därför vill han bryta blockpolitiken efter valet. Alla partier ska prata med alla. Jo visst vore det enklast om moderater och socialdemokrater kom överens om att regera. De  ligger redan så nära varandra. Det borde gå. 

Han vill sluta klassklyftorna fast han inte kallar det riktigt så och låta inkomstskillnaderna minska så att också kvinnorna får det bra i äldreomsorgen. Det är fint med visioner. Det är det nya inneordet.

Hans tilltänkta åtgärder är också riktade mot fi, men det går ju inte att säga. Redan år 2006 var alla partier feministiska och inte ens de som satt i fi tyckte att politiken där var särskilt feministisk, så länge de inte tog upp hedersvåldet och religionens betydelse för att kvinnor misshandlades. 

Det är väl därför som Gudrun Schyman nu kör hemmametoden, samlar redan feministiska övertygade för att få bättre siffror till hösten. Jag hoppas verkligen att denna partiledare inte lyckas dupera kvinnorna. Det vore lika trist som att ha en stor övervikt för sverigedemokraterna hos männen. Hon verkar vilja stryka ett streck över sitt skattefusk och utnyttjande av regler i samhället för egen vinning och återigen tjäna storkovan. Hon har inte så stor pension längre.

Stefan Löfven upprepar att jobb är viktiga, det viktigaste. Precis som vår nuvarande statsminister. Och att det inte ska finnas inkomstklyftor. Allt ska fixas inom tio år. Som sagt det är fint med visioner. Undrar om det är lönt att rösta i höst? Är det inte lika bra att de kommer överens i förväg om vad de ska göra. En krisregering för att varken yttersta högern eller vänstern ska ta över?
17:44
Så vill Stefan Löfven sänka pensionärernas skatter så att de är lika låga som löntagarnas. Nä varför det? Löntagarnas skatter ska väl höjas istället? Då blir ju pensionärerna automatiskt lika beskattade. Felet måste väl vara att borgarna har sänkt löntagarnas skatter så mycket. Det är inte socialdemokratisk politik eller är det så numera så kan moderaterna och socialdemokraterna verkligen regera tillsammans. Förresten så har pensionärerna fått större grundavdrag under nuvarande regim. Så kan man också göra. Så att resultatet blir plus minus noll ungefär. 

2 kommentarer:

 1. Så det ska inte löna sig att anstränga sig???

  SvaraRadera
 2. Stefan Löfvens parti är en del av den stora orsaken till att SD har de framgångar de har. Så länge man demoniserar, raljerar och ignorerar sina motståndare OCH väljare så blir man bara betraktad som en arrogant jävla nolla som tro man är lite bättre än alla andra. Lite grann som Reinfeldt i nuläget.

  Det kommer att missnöjesröstas på SD! Skulle bli förvånad om de inte ligger runt 10% och helt ärligt de kan de andra partierna gott ha det. De borde skämmas över den arrogans som uppvisas!

  För övrigt: Lägg ner press stödet!
  "Syftet med det svenska presstödet är att främja mångfald och konkurrens inom dagspressen" Jo tjena, säkert!!!!

  SvaraRadera