tisdag 10 juni 2014

Humanisterna står upp för kvinnor och barn

Christer Sturmark och Humanisterna uppmanar Sveriges regering att protestera mot lagförslaget i Irak att barnäktenskap blir lagliga och att det blir tillåtet att gifta bort nioåriga flickor. Förslaget som sannolikt går igenom i Irak innebär också att mannen har laglig rätt till sex utan samtycke, våldtäkt inom äktenskapet är okej, kvinnan får heller inte lämna huset utan tillstånd och barnen är automatiskt mannens ifall kvinnan vill lämna detta äktenskap. 

Naturligtvis ska Sverige protestera, men hjälper det? Uppenbarligen har profetens läror tolkats åt helvete, men det spelar väl ingen roll? Ondskan brer ut sig med hjälp av logistik och kommande lagar. Om lagen går igenom så beror det av att tankesättet och synen på kvinnor och barn är djupt förankrat hos männen.

Det här borde naturligtvis Fi också ställa sig emot, men gör de det? Nej de vågar inte tror jag. De är för fega att utmana denna religion, som handlar om makt och inte tro. Fi är ett parti som istället vill införa detsamma i längden, men för kvinnor. Där handlar det också om makt. Det är männen som ska underställas och det är barnen som ska tillhöra kvinnorna. 

Iraks nuvarande nationella familjelagstiftning är från 1959 och den mest liberala i Mellanöstern. Äktenskap kan ingås vid 18 år både för pojkar och flickor, månggifte ses inte med blida ögon och kvinnor har rätt att skilja sig i en civil domstol. Nu tänker makthavarna backa mer än tusen år. Ibland tror jag att hela denna region i världen är förlorad för vanlig mänsklighet.

Här skrev jag om detta tidigare.

1 kommentar:

  1. Det värsta är att när dessa stackars förtryckta människor får en fristad i Sverige, så tar dom med sig förtrycket hit. Dom fortsätter omskära flickor,gifta bort barn,och tvingar kvinnor bära slöja. Ja inte alla förstås,men alldeles för många.Dom ser tydligen inte att det är deras galna tolkning av religionen som gör att dessa länder inte fungerar. Tar vi hit dessa avarter av religionen så kommer Sverige inte heller att fungera.

    SvaraRadera