onsdag 18 juni 2014

Fem år i garderoben

En tolvårig pojke fick sitt livs chock när han nyfiket gick in i ett övergivet hus i Dayton, Ohio i USA. Han hittade vad han först trodde var en docka i en garderob. Hans mamma Michelle McGrath berättar att hon har en nyfiken son så därför gick han in i huset. Det var ägaren till huset pojken hittade. Han hade hängt sig i garderoben.

Det fanns inga möbler i huset och grannarna hade aldrig sett någon gå in eller ut ur det. Edward Brunton, som tidigare var hemlös ärvde sin mamma och köpte ett hus. Han hängde sig sedan i garderoben och ingen saknade honom. Sorgligt nog. Han hade hängt där i fem år när pojken upptäckte honom. Han betalade aldrig skatt och när grannarna klagade över att hans gräsmatta växte vilt blev den klippt av kommunen. 

Han har en bror i trakten, men han hade inte sett honom sedan 2008. Men han kunde fortfarande identifiera honom. Edward Brunton blev 53 år. Hans kropp hade bevarats i garderoben på grund av bristen på ljus, luft och insekter. Så kroppen hängde fortfarande där med en livrem runt halsen. 

Skulle något sådant kunna hända i vårt land? Knappast. Vi håller reda på våra medborgare och någon som inte betalade sin skatt ordentligt skulle upptäckas. Huset skulle till slut säljas på exekutiv auktion. Kronofogden skulle ingripa. Det är ordning och reda i det här landet. Byråkratin är sedan Gustav Vasas dagar. Och inte är vi sådana att syskon inte håller kontakten? Vi vill inte ha riktiga lik i garderoben.
Även utomhus kan lik bevaras och mumifieras
Här i Atacamaöknen i Chile ett flera hundra år gammalt lik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar