fredag 25 april 2014

Vänsterextremister inför rätta

UPPDATERAT
Åtta stycken kriminella vänsterextremister står inför rätta i Stockholm i dag. De är i åldrarna 19-27 år och kommer från Stockholm, Borås, Strängnäs (flest brott), Eskilstuna, Örebro och Jönköping.

Det är en organiserad brottslighet, som de har utövat genom att bland annat sätta yxor i dörrar och klottra nassesvin eller RF= Revolutionära Fronten. De har bland annat misshandlat två slovakiska gästarbetare och en nazist. 19-åringen från Strängnäs har suttit häktad hela tiden. Han har åkt runt i Sverige och begått brott.

Revolutionära Fronten filmade själva misshandeln av de båda gästarbetarna och spred denna film på internet, som PR för sin verksamhet. Ingen aning tydligen om att det var brottsligt.  Fem av de åtta var med på den misshandeln. 19-åringen misstänks även för våldsamt upplopp i Kärrtorp.

Säpo menar att Revolutionära fronten har byggt "ett varumärke baserat på politiskt motiverad brottslighet och ett visst skrämselkapital som kan attrahera flera anhängare och våldbenägna individer."

Om några dagar den 29 april kommer domen mot den vänsterextremist som knivhögg en man i ryggen på demonstrationen i Kärrtorp före jul. Åklagaren har yrkat på sju års fängelse. 

7.5.2014
I dag berättar Uppdrag Granskning om detta "goda våld" som utövas från extremt vänsterhåll. Där intervjuas de slovakiska gästarbetare som överfölls för att de hade en T-shirt där det stod "North Brigade" och för att de togs för nazister. Då var det fritt fram. Här skrev jag om att Joel Bjurströmer Almgren fick sex och ett halvt års fängelse för att han knivhögg en nazist i Kärrtorp.
21.5.2014
I dag dömdes de vänsterextrema. Sju av de åtta dömdes och strängaste straffen ligger på två år och drygt två år. Brotten blir helt obegripliga om man inte vet att de ingår i Revolutionära Frontens verksamhet. Det sade rådman Bertil Sundin. Åklagaren menade att "de maskerar brottslighet till politik".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar