onsdag 16 april 2014

ICA drar tillbaka reklamfilm

UPPDATERAT
De har sårat människor som är kristna - omedvetet som de säger - genom att ha med en påskmiddag, där det pratas om maten som Jesu kropp och påskmusten som Jesu blod och sedan säger Cindy plumpa saker. Pratar om Sebastians nakna kropp. 

Hon har ingen vett eller etikett helt enkelt, stoppar kniven i munnen och doppar fingrarna i den bruna såsen och frågar om de andra vill smaka. Denna film fanns med i morse när jag tittade på den på ICA:s hemsida, men nu är den borttagen. Den ska försvinna från TV-apparaterna också med det snaraste. Senast i morgon. Och de ska kanske aldrig göra om det, säger de: ha med religion i reklam under en stor religiös högtid.

Innan dess blev filmen anmäld till Reklamombudsmannen, för att den förlöjligade heliga handlingar inom kristendomen. Personligen tycker jag inte det var så farligt, men filmen var hemsk. Varför ska Cindy vara så knäpp? Och varför i herrans namn har de anställt en sådan knasboll? För att själva få känna sig lite ovanpå? Är det inte lite manschauvinism åtminstone?

Här kan ni fortfarande se filmen.
18:14
Nähä det kan ni inte för nu har de ändrat den till ett annat avsnitt om Cindy.
19.4.2014
Här kommenterar DN:s ledare det hela. "En kränkt kristen är inte ett hysteriskt mycket roligare skämt än en kränkt muslim eller jude." Nej det är lika illa.

2 kommentarer:

 1. Men vad publiserar tidningen Dagen själv ? Har ni läsare sett http://parsmospenna.dagen.se/post/82867167554/stilla-veckan-prastens-son-far-paskgodis Parsmos Penna

  där driver man även med nattvarden och präster , är inte även detta kränkande ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är kristna som driver med sig själva. Det är tillåtet. Glad Påsk!

   Radera