tisdag 8 april 2014

Polis sköt ihjäl Fadimes bror

UPPDATERAT
Ännu en gång har en konfrontation mellan polis och våldsman slutat illa. Det var i Nyby i Uppsala tidigt i morse, som en 34-åring konfronterades av polis. Han hade gripits av polisen bara timmar innan, men då släppts av åklagare. 

Sedan hotade han sin mor och sin syster och polis kallades till platsen. När polisen kom var han dock inte där. Senare hittade en polispatrull honom i en portgång. Han hade två knivar i händerna. Polisen uppmanade honom att släppa knivarna, men han brydde sig inte. De sköt varningsskott och använde pepparspray. Till sist sköt de honom i benet. Han fortsatte fram mot dem och då beslöt de att skjuta mot kroppen. Ett skott tog i huvudet. Strax efter halvfem i morse begärdes ambulans till platsen, men mannen var troligen redan död då den kom. 

Mannen uppges ha hotat och misshandlat sin ex-fru under gårdagen och vid elvatiden kom polisen till henne, men då fanns han inte kvar. Han kom tillbaka senare på kvällen vid niotiden och greps den gången av polis, men åklagare släppte honom vid tretiden på natten och så inträffade denna skjutning då någon timme senare. Mannen hade kontaktförbud gentemot sin ex-fru. 

Här skrev jag tidigare om vad som hände i Husby när en 69-åring blev ihjälskjuten av polisen. Här är den senaste dödskjutningen av polis i mars i år.
9:40
Mannen sköts vid Viktor Rydbergsgatan 10 i Uppsala. Där bor det inte några med svenska namn. 
11:24
Det var Fadime Sahindals bror, Mesut Sahindal, som sköts till döds av polisen. I fastigheten vid Viktor Rydbergsgatan bor hans far och mor. Fadimes pappa sitter dock i fängelse fortfarande. Det var fadern som för tolv år sedan sköt ihjäl sin dotter Fadime. Tragisk historia. Mesut Sahindal har en lång kriminell bakgrund. Han bodde i Heby.
15:57
Han ansågs av en personutredare som mycket omogen och inte klar med sin identitet när han var 18 år. Och stress och påfrestningar gjorde att han hade svårt att kontrollera sig, dålig impulskontroll. Risken för kriminell utveckling inom fångvård var överhängande blev sammanfattningen då. Uppenbarligen blev han ändå kriminell ute i samhället. Han hade ett drogmissbruk sedan tonåren, som inte gjorde det bättre. Han var dömd för en lång rad grova brott. Sahindal blev villkorligt frigiven i slutet på förra året i november. I februari ville ex-frun ha kontaktförbud och hon fick det.

1 kommentar:

  1. Kontaktförbud verkar ju vara ett skämt.Om det inte går att låsa in nån som upprepade gånger bryter kontaktförbudet och misshandlar sin X-fru,då är ju lagen helt värdelös.

    SvaraRadera