onsdag 30 april 2014

Valborg är här

UPPDATERAT
Så fin kväll fick vi fast de hade hotat med regn och snö. Men så här härlig är solen i kväll. Och brasan är bara aska för allt brann så fort. Kvistarna var torra. Påskliljor och pingstliljor blommar och träden är utslagna. Ha en mysig kväll! Var ni än är.
1.5.2014
Jo det var lite snöblask i morse, men det är borta nu. Hann inte ens få med det på bild! Skönt med lite kyla för alla pollenallergiker.

2 kommentarer:

 1. Jag som är uppväxt i Väst-Sverige (jag var barn i Göteborg på 60-70-talet) så är brasa på våren påskeld.Det var påskens stora högtid när man eldade brasan på påskaftonskvällen och samtidigt fyrade av raketer och smällare.Det trodde jag i min enfald att så gjorde man i hela Sverige men så var det ju inte.
  Nu har den seden nästan försvunnet men fortfarande i Göteborgs skärgård eldas det påskbrasor på påskafton.Även i Göteborg har man nu valborgsmässoeldar men det är inte vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser vad lokal kulturen är. Detta lever kvar i olika bygder och också i vår östra skärgård finns det andra seder. Som stjärnsångarna på vintern.
   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/11/dessa-nidbilder.html

   Radera