fredag 4 april 2014

Bingo för Dan Park

Nu får han sitta i fängelse i tre månader enligt den senaste domen. Detta för att han envisas med att kalla det konst, som myndigheterna säger är hets mot folkgrupp. Jag kommer att tänka på 60-70-talen när det gick för sig att säga i stort sett vad som helst om borgarbrackorna och kungahuset, bara det var tecknat eller målat. Det var konst med angrepp från vänster. 

Dan Park attackerar från höger och håller till på gatan. Han häcklar både judar, svarta och senast romer. Han går verkligen in för att bli Sveriges mest dömde konstnär. Från att ha angripit enskildheter har han på senare år gått från klarhet till klarhet, som det brukar heta i bedömningar. Han har ännu många år framför sig och kan få tillbringa en hel del dagar som politisk fånge, som en viss tårtkastande Irene skulle kalla det. Men hon skulle nog inte säga det om Dan Park. Bara om sig själv. Hon är ju kommunist. Dan Park kommer också att få en rättegång nästa vecka angående att han har lagt upp bilderna på en blogg.

Han brukar jämföras med Lars Vilks, men de befinner sig inte i samma division. Dan Park sprider rätt vidriga bilder och texter och Lars Vilks framstår som den konstnärlige gentlemannen i sammanhanget. Tingsrätten ansåg här att detta inte var konst utan omotiverade påhopp och kränkande för folkgrupper. Yttrandefriheten innebär också ett ansvar, menar Malmö tingsrätt. 
Peter Dahls fula målning Liberalismens genombrott i societeten

2 kommentarer:

  1. Var snäll och sluta länka hit. Tack!

    SvaraRadera
  2. Varför får DP inte reta vänstern? Vänstern får ju ostraffat klottra och klistra i våra tätorter och ingen gör något åt åverkan.

    SvaraRadera