torsdag 15 december 2011

Fuskande pappan fick fängelse fyra år

Den pappa som tvingade sin dotter att spela handikappad för att kunna få ut assistansersättning har dömts till fängelse i fyra år.

Lågt straff tycker jag eftersom han uppenbarligen har gömt alla pengarna utomlands redan och nu ska bli omhändertagen av staten i ett par-tre år själv. Plus att det med nuvarande system blir dottern, som blir skyldig att betala tillbaka.

Detta sänder väl bara signalen att det lönar sig med att fuska, starta assistansföretag för att lura kommun och f-kassa och sätta allt i system. Dock har nu regeringen gett i uppdrag till f-kassan att förenkla bidragssystemet, så att vi inte kan luras och bli lurade så mycket.

Det är väl som att sätta plåster på en pulsåder, som har brustit, om ni frågar mig. Här har jag tidigare skrivit om fallet. Och här om hela miljarden, som det har fuskats kring.

Och här kan ni läsa hur Malmö tingsrätt har diskuterat kring detta "mycket höga straff".

11 kommentarer:

 1. Undrar om pappan överklagar? Undrar om han blir utvisad sen? Kan man verkligen torttera barn psykist i Sverige? Det blev han inte dömd för. Märkligt.

  SvaraRadera
 2. Det är så att man blir förbannad ... Och beaktades den psykiska misshandeln av ett barn alls?

  SvaraRadera
 3. Helena Palena: Han är tjeck numera. Han utvandrade med en annan dotter när det började bränna under fötterna.

  Men var så dum så han inte kunde hålla sig borta (eller trodde han kunde smita in i landet). För de som vill läsa mer: målnummer B 202-11 i Malmö tingsrätt. Han är född den 24 juni 1965.

  Dottern skaffade sig en pojkvän och blev med barn. Bra gjort tammetusan! Frun är också psyksjuk. Han är en despot och förtryckare, har styrt familjen och särskilt denna dotter med järnhand. Hon blev ett "spädbarn" på nytt efter att hon hade rymt och när han fick träffa henne.

  SvaraRadera
 4. Elina: Dottern borde kunna stämma honom på mångmiljonbelopp, för det blir HON nu skyldig att betala tillbaka. Det är barnet som har fått assistansersättningen och som ska betala tillbaka. Så illa funkar vårt land.

  SvaraRadera
 5. Det är ändå rätt intressant att zigenare såpass ofta håller på med sådant här, samt hur ofta mentalt handikappade (även när det är påhittat) är inblandade. Vem har inte missat fallen (plural!) i Malmö ("surprise") där flera zigenare sexuellt utnyttjat mentalt efterblivna zigenska flickor.

  Vi i Sverige borde kämpa för att utbilda de grupper som idkar inavel, för deras bästa och vår egen.

  SvaraRadera
 6. Illwill: Här stinker det av ras- och främlingshat, tycker jag. Själv är jag också lite uppblandad med diverse. Det är helt okej att vara det. Och vi kan inte predika för andra det som vi själva inte går med på. Kusingifte, om du nu menar det, är inte förbjudet för dig eller mig heller.

  SvaraRadera
 7. Hej.
  Jag skriver fran Thailand/Chiang Mai och laser SVD:s artikel.Man kan bara konstantera att det lonar sig att vara kriminell i Sverige.Han kommer sakert ut efter 2 ar sen lamnar han Sverige och lever gott pa sina miljoner och den stackars dottern far betala tillbaka allt.

  Landet Sverige stinker och ar ett land i moraliskt forfall.Tur att man bor i Thailand dar ar det ordning och reda.

  Greven av Monte Christo

  SvaraRadera
 8. Greven av Monte Christo: Är det ordning och reda där? Har haft en styvfar som höll på bli pålurad en tomt, som han inte kunde äga. Varje land har nog sina problem. Förtala inte ditt hemland! Vi som är kvar jobbar på det!

  SvaraRadera
 9. Om han har gömt pengarna utomlands blir jag lite undrande....vilket ursprungsland har mannen? Ör han svensk född? Varför står det aldig ett namn eller nationalitet i dessa objektiva tidningsreportage? Lågt straff? Han har stulit 10 år av en människas liv. Nej han ska ha minst 10 år som tack för förtroendet att vara pappa!

  SvaraRadera
 10. Nanna: Tidningar har sina regler och bestämmelser. Journalisters uppgifter är att granska makten, att vara en tredje statsmakt, bredvid de båda andra: den lagstiftande riksdagen och den dömande rättsliga makten.

  Journalister ska inte döma människor. Det gör domstolarna. Tryckfrihetsförordningen reglerar vad tryckfriheten innebär, bla meddelarfriheten, att kunna berätta saker och få vara anonym och skyddad av grundlagen. Källor får inte avslöjas.

  SvaraRadera
 11. BASTE VAN.
  Jo jag anser att det ar battre ordning och reda i Chiang Mai an i staden Malmo som jag kommer ifran.Har behover jag aldrig bli radd pa kvallarna/natterna.Men i Malmo kan man bli valdtagen,skjuten,ranad osv.............osv.Vad ar det for frihet ?

  Ar man utlanning som jag.Sa kan man inte aga mark i Thailand,det vet alla,man kan informera sig latt pa Svenska Ambasadens hemsida.

  Jag alskar mitt Sverige och jag har arbetat hart i 50 ar utan bidrag och ar sjalv f.d invandrare som har gjort ratt for sig och gatt i pension.

  Men Sverige idag ar ett land i forfall pa grund av arbetsbrist och en misslyckad intergration.

  All varme.Greven av Monte Christo

  SvaraRadera