onsdag 7 december 2011

Håkan Juholt hjälper Sverige

Genom att vara en envis smålänning, som inte ger sig och som ständigt säger att han ska sitta kvar till valet 2014, så hjälper han Sverige som land. Detta gör att regeringspartierna får stabilitet, som aldrig tidigare.

Det är otroligt många, som inte vet längre hur de ska rösta. Många går till miljöpartiet, men många går också till moderaterna, för de har visat regeringsduglighet. För mig är det hela inte något överraskande eftersom jag har sett i min egen familj hur socialdemokraterna tappade greppet under 90-tal och 2000-tal.

Jag skrev en dagbok om vad som hände under åren 2003-2005 som heter Ett Sekel av Tystnad (utgiven våren 2006) och i kapitel 47 begriper jag att inte ens socialförsäkringsutskottet i riksdagen eller Thomas Eneroth (s) har begripit vad de har ställt till med under åren. De befinner sig för långt bort från folkets verklighet.

Och när de sänkte min sjukpenning så tror Thomas Eneroth att jag är en sjukskriven, som inte fattar att jag har fått förtidspension. Nä, det var så att de sänkte sjukpenningen från 19 000:- som gick efter min tidigare lön, till samma som a-kassan, för mer skulle jag inte ha. Och sedan tog de ifrån mig ännu mer när jag väl blev pensionär. Så livslångt har de tagit ifrån mig ca 10 000 kronor i månaden. Också f-kassan blev förvånade över att jag fick så lite i pension trots 40 år i yrkeslivet i Sverige.

Socialdemokraterna tror att alla invånare är lika dumma, så att de inte fattar vad riksdagens ledamöter håller på med och de begriper inte att de själva alltid har suttit i orubbat bo och alltid kommer att göra det så länge de lever. Att de inte längre ingår i det demokratiska underlag, som väljer dem. Så skapas en makthierarki, som aldrig behöver ta något ansvar personligen för sina beslut och inte ens behöver begripa vad de röstar igenom i riksdagen.

Och så länge Håkan Juholt och andra tror att det bara är att gå tillbaka femtio år i tiden och börja där, så biter de sig själva i tummen hela tiden.

Och jag fick ett fantastiskt gensvar på min dagbok, för vi bytte regering då på hösten 2006 och äntligen fick vi det lite bättre som familj. Lägre inkomstskatter och lägre skatt på boende var det viktigaste.

Nu är jag med i Newsmill Analys Delphi-panel, som den 1 december gav sin första prognos inför valet 2014. Nästa gång blir om tre månader. Dessa förutsägelser handlar inte om vad vi själva tycker, utan om hur folket ska välja då 2014. Varje kvartal kommer vi tillbaka.

3 kommentarer:

  1. Juholt är ett enda stort skämt. Ursäkta ordvalet, men det kom direkt från hjärtat!

    SvaraRadera
  2. det är skönt att ni som kan uttrycka er finns, jag hänger på till 100%, är själv pensionär, fick alltid höra att man har full ATP (hette så då), nu ser man vad det var värt, men jag klarar mig, finns nog dom som har en sämre sits, tack ombudsmän och sosseledare.

    SvaraRadera
  3. Mullis: Lev inte för länge bara... för pensionen blir sämre för varje år. Jobba om du kan.

    SvaraRadera