måndag 12 december 2011

Julkalendern antifeministisk

Jag trodde inte mina ögon när jag tittade lite på årets julkalender. Ni vet den heter Tjuvarnas jul och handlar om en tjuvliga i ett Stockholm, som liknar Charles Dickens London på 1800-talet.

Tjuvarna lever så för de vet inte något annat och Madame leder dem. Hon är en alldeles gräslig kvinna, som är elak mot alla och själv behåller allt tjuvgods tills hon blir den rikaste i stan. Ungefär.

In i denna handling kommer ett litet barn Charlie, som är dotter till Kurre, en snäll pappa, som dock är med i ligan. Men dottern för honom bort från dessa tankar och i det senaste avsnittet i dag så var han anställd jultomte på varuhuset och tjänade egna pengar.

Den stora direktörskan på varuhuset är förstås kvinna hon också och sitter i sitt tjusiga tjänsterum och allra nådigast delar hon ut lönen till Kurre. Han köper en docka till sin dotter för pengarna han tjänar och hon får den.

Men en av de tjuvande kompisarna, Trollet kallad, snor åt sig dockan. Inte bara en gång utan två. Först tas paketet tillbaka och Charlie får dockan, men sedan snor Trollet den igen. Och då säger den kloka Charlie (som är mest vuxen av dem alla) att det bästa de båda - dottern och pappan - har är varandra, så dockan behöver hon inte.

Detta är ett fantastiskt budskap i förklädd form till alla barn, som inte får träffa sina pappor. Och jag tänker då särskilt på Joakim Ramstedt, som har kämpat i åratal för att överhuvudtaget få se sin dotter Rania.

Denna dotter har en mamma och en mormor, som gör allt för att förstöra relationen mellan pappan och den lilla flickan. Så sorgligt. Men hav hopp Joakim. Också SVT är på din och din dotters sida.

Och Socialstyrelsen har senast klagat på socialen i Kungsbacka, som inte har skött det här ärendet så snyggt. Ge inte upp Joakim! Du är en förebild för alla pappor.

Och vinden har verkligen vänt. Detta trots/tack vare den föreställning som Tur-teatern i Kärrtorp har famfört sprutande hat från 60-talet från den mentalsjuka Valerie Solana.

Där finns också Daddy´s girls med. Naturligtvis i en negativ betydelse. Det betyder att du Joakim och sådana tankar, som också andra har (inklusive jag själv), har genomslag överallt. Och alla goda makter jobbar i kulisserna för att allt ska gå väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar