lördag 31 december 2011

Synd om flyktingar

Ja en del får inte lägenhet av kommunerna när de kommer utan får bo på campingplatser. Dock inte i tält utan i stugor. Men det är ju alldeles förfärligt att vi i Sverige som är så rika inte kan ge dem ordentliga lägenheter.

Jag tycker att någon miljonär, Ingvar Kamprad från Ikea vore väl lämpligt, eller kungafamiljen, som har så många slott. De kan väl ställa upp och köpa någon lägenhet åt den här stackars familjen, som har kommit ända från Bosnien till vårt kalla land.

Och då tänker förstås en del elaka: Men våra egna ungdomar har ju inte lägenheter. Nä, men nu handlar det ju om utomsvenska främlingar och man ska alltid vara snäll mot sådana. Det vet ni väl. Hur ska de annars kunna stanna i Sverige?

Och en del andra ondsinta invänder naturligtvis att de är asylsökande och kanske inte ens får stanna. Men det vet vi ju inte. Köp lägenheter åt dem vet jag! Inte ska vi vara så knussliga.

En tvåa i Borås kostar väl inte mer än 270 000 eller så. Kan vara en god affär om kommunen själv köper in några sådana och har i beredskap. När de inte behövs säljer man dessa med vinst. Eller låter utslagna flytta in i dem.

Och också på Kapelluddens camping på Öland så finns det nya flyktingar. De blev förvånade över att de fick bo så fint som de gör i Sverige. Tänk vad dom är tacksamma dom som kommer från Afrika!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER DÄR UTE!

2.1.2012

Dock så lyckades en flykting på Lundegårds camping på Öland förstöra det goda ryktet kring nykomlingarna. Där gick en man amok med kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar