måndag 19 december 2011

Reinfeldt om slagna damer

Statsministern har hållit sitt jultal på Skansen och han pratade om våld. Mest om våld mot kvinnor. Ja, vi är ju offer allihopa, allihopa... särskilt nu i juletider för då har männen inte något annat för sig än att slå.

Till Reinfeldts försvar ska också sägas att han kom in på att en del män blir också misshandlade, men ingenstans i detta tal, som har snabbreferats ser jag honom på riktigt nämna att barnen är de som lider mest. Både när män och kvinnor slår.

Uppenbarligen så vill han ha Fi:s röster, v:s röster och även alla s-kvinnors. Det går ju inte att säga något om en statsminister, som låter som Göran Persson år 2006, då doktrinen om kvinnor som offer verkligen fick sitt genombrott.

Själv har jag aldrig råkat ut för någon slående man. Men min mamma gjorde på 60-talet. Hon hann tyvärr inte lämna honom innan hon dog (dock av ett astmaanfall inte av slag).

Jag tycker fortfarande att det handlar om barnen (men dom får ju inte rösta). Det borde ha varit barnen han talade om vår statsminister nu när barnet verkligen ska stå i centrum om några dagar när julaftonen inträffar.

Ett barn är en symbol för framtiden, men statsministern har fastnat i dåtid. Uppenbarligen. Han har inte några vidare talskrivare. Det är för uppenbart att han fikar röster och inte talar om en verklighet han känner till. Trots att en son har blivit misshandlad på gatan, vilket han inte nämnde, men det våld han själv blev utsatt för som ung var inte heller viktigt. Nä det är när kvinnor misshandlas som det gäller att räkna offer.

Gud vilken urbota idiotisk syn på kvinnor och män! Statsministerns son blev nedslagen i början av november och exakt så ser statistiken ut: män misshandlas, dödas, mördas, dör i olyckor mycket mer än kvinnor. Hans son hade tur. Att vara man är farligt för hälsan.

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet Ann Helena!

    Jag har skrivit ett inlägg på min blogg med tips om att läsa ditt inlägg om Jultalet som vår statsminister har hållit.

    SvaraRadera