söndag 18 november 2012

Rekord för sd i Sifo

Ja det är väl självklart att det senaste drevet mot sverigedemokraterna bara stärker deras medlemmar och låter dem få nya. Expressen har hävdat att folket är emot dem.

Ja det gör jag också i min senaste artikel på Newsmill. Folket är inte rasistiskt som medier och elit fruktar. Men självklart så gör uppmärksamheten att gökungen växer sig större.

Det är en psykologisk mekanism där unga män framför allt betraktar detta parti som deras. De som är tillbakaträngda genom lagar och annat.

De som inte blir erkända som de som råkar ut för mest våld, som tar livet av sig mer än kvinnor, som lever kortare liv, som råkar ut för arbetsplatsolyckor mer än kvinnor, som har de tyngsta jobben. Som drar ett tungt lass i det dagliga livet. Fler unga män prostituerar sig.

Kampen står mellan kvinnor och män i grunden och Sverige är ett uttalat feministiskt land och männen har fått stryka på foten. Sverigedemokraterna är det närmaste en ung man kan komma ett eget parti. Klart att de får fler sympatisörer än vänstern som i den här mätningen går bakåt.

Jag tycker nog att det är på tiden att det gamla kommunistpartiet åker ur riksdagen i nästa val. Varför finns det kvar? Det måste bero av att en del människor i Norrland är drömmare av ett seglivat slag och aldrig vill ta till sig vad som har hänt i kommunistiska länder. Och vad som händer i Nordkorea.

10 kommentarer:

  1. Nja, kampen står inte mellan män och kvinnor i grunden. Det är en konflikt mellan i grunden demokratiskt sinnade och de som vill bestämma åt andra, mellan de som tror på en sanning utanför vad var och en för tillfället råkar tro påoch de som tror att allt handlar om makten över "bilden". SDs nya väljare består nog mestadels av personer som har bestämt sig för att ta strid mot media och politiker som ljuger, döljer och manipulerar. Vad skulle öka förtroendet för pressen? Jo, att de var sakliga och rättvisa. Precis tvärtom mot vad de faktiskt är. Vad skulle öka förtroendet för politiker? Jo,att de exvis visade lite demokratiskt sinnelag. Att rösta blankt eller rösta på något miniparti någonstans förändrar absolut ingenting. Att rösta på SD är en rejäl käftsmäll på etablissemanget. Jag har aldrig röstat på SD och kommer troligen aldrig göra det. För mig ligger det närmare att emigrera. Men jag ser inte huru man ska kunna rucka på den svenska demokraturen på något annat sätt. Bloggare och intet har öppnat en möjlighet att diskutera utanför medias kontroll. Mån blir dock deprimerad när man ser hur oförblomerat etablerad media använder sin makt för att angripa misshagliga bloggare. Troligen skulle det vara värt att chocka etablissemanget genom att ge SD många mandat för en valperiod.

    SvaraRadera
  2. nja är nog inte säker på att din analys stämmer, visst en hel del ungdomar men det finns det i tex mp också. press/media gör alltid större rubriker om någon i sd utmärker sig än andra. visserligen uppmärksamades anna sjödin en hel del när hon uttryckte i grunden mycket kraftigare rasism än almqvist på det där krogbråket. hon hade också en starkare politisk roll som ordförande i ssu samt med i s partistyrelse. jämför med det som galningen almqvist och de andra gjorde behandlades det dock med en gäspning...
    att jag själv som högutbildad och medelålders (arg ung man - njaa snarare familjefar mån om sonens framtid) inte röstar sd beror inte på det som jag anser de står för - invandrings/islamrealism - utan istället deras syn på miljö och eu där de inte övertygar - snarare tvärtom enligt min åsikt då jag är eu vän och mycket påläst både om tex eu och miljöfrågor.
    det som jag helst annars skulel vilja granskas vore hur mp kan ha kaplan i sin partistyrelse då han som ordförande för sveriges unga muslimer faktiskt anlitat föreläsare med extremt extrema åsikter. i den rollen blundar han därmed inte för imamer etc som anser att homsexualitet är en sjukdom som enbart kan bemötas med dödsstraff, det västerländska synsättet att låta kvinnan bli jämlik är befängt, aborter nix pix, att förintelsen är ett judiskt påhitt, att judar/kristna är avarter som skall bemötas döärefter - ja till och med att 11/9 var sanktionerat av usa. en peron sitter alltså i mps styrelse och anlitar dito extremister som föredömen för landets unga muslimer-pressen bryr sig förstås inte ett jota trots att skandalen är mycket större än almqvists fyllegöra. moderaten waberi är mer ärlig än kaplan i sin argumentation-sharia är bättre än demokrati etc. men är moderaterna ärliga mot sina väljare då de sätter denna extremist på valbar plats?

    jag tror för min del att gökungarna är individer som kaplan/waberi etc som vill att vi skall anpassa oss till ett islamskt samhälle. och ser man realistiskt på det hela så är de på god väg att lyckas. vi går långsiktigt mot fler muslimer än icke-muslimer i sverige. hur även sekulariserade muslimer väljer att se på demokrati har vi tunisien/turkiet/egypten som referenser på. därmed är jag oerhört orolig för framtida generationer och jag tvivlar på att någon faktiskt kan ange minsta argument som visar att denna oro inte är motiverad - då det liksom inte finns några historiska undantag kring behandling av icke-muslimer i muslimskt dominerade länder och inte minsta tendens som tyder på att fallet skulel bli annorlunda här

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja detta var sd-argumentation. Vi är inte Tunisien, Turkiet eller Egypten. Detta är ett helt annat land och en annan kultur. Titta på Allt för Sverige i kväll! Svt1 klockan 20.

      Radera
  3. Visst har du rätt i en av SD styrkor är att Sverige är feministiskt och alla riksdagspartierna säger sig vara feministiska utom SD. Men jag anser att SD största tillgång är att socialdemokraterna och alliansen inte samarbetar om långsiktiga lösningar.
    Så länge blockpolitiken och feminismen styr i Sverige kommer SD att ha en trogen väljarskara som inte nödvändigtvis kommer att dela SDs åsikter men som ser värdet i att de genom sina riksdagsplatser tvingar fram samarbete. Om blockpolitiken byts ut mot samarbete över blockgränserna kommer detta att få som konsekvens att ungefär 300 riksdagsmän enas om lösningar istället för som idag ca 175 och detts kommer säkerligen svenska folket att uppskatta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore förskräckligt tycker jag om alla partier slog sig samman och blev ett parti med liknande åsikter- utom då sd. Vi behöver mer demokrati inte mindre.

      Radera
    2. Politiker skall tänka på att deras uppgift är att genom sina beslut skapa ett bra liv och en bra framtid för väljarna. Detta kan vi aldrig uppnå om inte partierna samarbetar. Men samarbete får inte innebära att partierna bli ett stort parti utan att varje grupp med sina ideer och sina representanter försöker tillsammans försöker uppnå långsiktiga trygga lösningar. Dagens blockpolitik riskerar att göra Sverige fattigare medan mera samarbete skulle göra vårt land starkare.
      Vi måste inse att dagens blockpolitik har lett till ett fåtal strateger (som vi kanske inte en vet vilka de är) kan styra politiken medan huvuddelen av riksdagsmännen saknar verkligt inflytande. Jag kommer att rösta på SD så länge blockpolitik är detsamma som den svenska modellen.

      Radera
    3. Okej där kom det. Det är proteströster en del sd-röster. Jag förstår. För min gamle styvfar tänkte rösta på sd det sista året (valåret 2010) han levde. Annars hade han nästan alltid röstat på moderaterna. Från ungdomen och framåt. Han var ingenjör och jobbade större delen av sitt liv på Atlas Copco i Wallenbergsfären så det var inte så märkligt.

      Min mamma var socialdemokrat och när de grälade (som jag som barn uppfattade det) så var det alltid politik det handlade om. Fast mamma kallade det för att diskutera, men för mina barnaöron lät det som gräl. Själv är jag inte något särskilt. Jag tror att demokrati kan skapas på andra ställen än i riksdag och regering.

      Radera
    4. Man kan naturligtvis kalla det för proteströster. Men det är ju trots allt så att eftersom ingen vill samarbeta med SD så kan SDs politik inte genomföras förrän(?) de fått 175 mandat i riksdagen. Därför är en röst på SD en röst för samarbete mellan riksdagspartierna. Jag vill inte kalla det för en proteströst. Jag ser det istället så att en del av det partistöd som skulle ha gått till de gamla partierna blir de utan eftersom de inte samarbetar. Så länge inget av blocken har egen majoritet är en röst på SD en väl använd röst! Man behöve ju inte rösta på ett parti för att man gillar deras politik, se exempelvis alla "kamrat fyra procent" som gjort att vänstern sitter kvar i riksdagen. Man kan använda sin röst så att resultatet totalt sett blir bättre än om jag röstade på det parti jag gillar mest.
      Om vi ser på grunden för vår svenska demokrati så är regeringen en myndighet under riksdagen. Då är det naturligt att riksdagen och dess utskott leder den svenska politiken och inte att riksdagen blir ett knapptryckarparlament som gör som strategerna bestämt. Jag skulle dessutom välkomna en förändring som stärkte den enskilde riksdagsledamotens intigritet så att partikanslierna blev serviceorganisationer åt riksdagsledamöterna istället för som idag dikterar vad riksdagsledamöterna ska säga och göra och att det var i lag förbjudet att på något sätt tvinga en riksdagsledamot att rösta på ett visst sätt.

      Radera
    5. Det där har du missuppfattat. Alla ytterlighetspartier bidrar till helheten. När det blev drag under galoscherna med Bert och Ian i Ny demokrati så togs det de stod för in i de andra partierna och de anpassade sin invandringspolitik efter detta parti. Detsamma sker nu.

      Radera