tisdag 6 november 2012

Vad händer 21 december?

Ja det är väl nästa intressanta datum efter i dag. Då lär halva USA stå under vatten och massor med miljarder ha dött. Eller? Jag skriver om de undergångsprofetior som alltid finns hos mänskligheten i min nya bok I ormbärarens tid:

"Nittonhundratalet var -ismernas århundrade då miljontals människor dog för att de trodde på och blev indoktrinerade med trossatser uppifrån. Och alltid när människor inte tyckte att de bestämde själva över sina liv, kunde maktmänniskor ta det ifrån dem. Det vi behövde göra var att utvecklas från allt detta. I Ormbärarens tecken skulle vi kanske alla gå under år 2012. Så sade en del gamla profetior och detta tecken fanns då i den stora revan mitt i vår galax. Mitt i navet skulle solen stå i december 2012. Och ödesdagen skulle vara den 21 december. Denna konstellation inträffade med 13 000 års mellanrum, två gånger per galaxvarv för vår sol. Det fanns inte särskilt många människor på jorden förra gången. Men kanske hände något då så att de tidigare samlarna, jägarna och nomaderna gick igenom en medvetandehöjning och kunde bli bofasta och odla jorden, en förbättring mot att de tidigare alltid hade varit tvungna att röra sig med djuren och klimatet."

På tv kör History Channel alla gamla program om undergången om och om igen. För efter den 21 december är det ju för sent att reprisera. Själv tror jag inte på någon domedag eller undergång. Märkligt nog har människor alltid sett detta framför sig. Kanske beroende på ett kollektivt minne av de översvämningar som har skett när istiden tog slut senast och haven steg. 

Denna istid gick mot sitt slut för bara 10 000 år sedan. Ingen tid alls i jordens historia. Då var det tjock is där jag bor nu och Sverige var delat på mitten och Östersjön var den Baltiska issjön. Haven har stigit omkring 130 meter sedan istidens höjdpunkt för 18 000 år sedan. 

Man tror att bibelns skildring av syndafloden kan ha varit när Svarta Havet bildades. Det var när Bosporen översvämmades. Tidigare fanns inte något hav där. Detta hände omkring 5 500 f Kr när tillräckligt mycket is hade smält. 

Om framtiden vet vi egentligen ingenting. Lämningarna av den förra istiden är synbara överallt. Här i skärgården bor vi på den tidigare havsbottnen. De lerlager som har avsatts på vår tomt är omkring elva meter djupa med en del avrundade klippor som går högre. Ibland upp till nuvarande marknivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar