lördag 17 november 2012

90-åring nedsparkad

UPPDATERAT
Det är en upprepning av vad som hände i Kortedala med pojkgänget från Hjällboskolan. Här är en kvinna som säger till några pojkar som står och sparkar på en liten fastbunden hund. Då blir hon istället överfallen och nedslagen och sparkad när hon ligger på marken.

Hon tog sig hem och vågade inte ringa polisen. Flera dagar senare hittar hennes barnbarn henne hemma och ringer polisen. Det hände i Helsingborg och jag begriper ingenting. Såg ingen vad som hände? Det var vid 18-tiden. Någon mer måste ha varit där.

Fem killar var det varav en som inte deltog pratade danska. De andra ett språk hon inte förstod. Hade de åkt till Sverige för att sparka på hundar och slå ned gamla? En helt obegriplig händelse.

Kanske kan det förklaras så här: pojkarna var avundsjuka på hunden som har ett bättre liv och är mer omhändertagen än vad de där barnen har varit? Det är den snälla versionen om man inte vill tro att människor föds onda och det tror inte jag.

Om de åker fast får de knappast något straff och om de kom från Danmark är risken inte stor att de grips. Fredagsnöje?
8:58
Här är polisens beskrivning av vad som hände. Hon är 87 år. Att medierna kallar henne för 90-åring är för att hon inte ska gå att peka ut. Antar jag. De har börjat rätta sig nu på eftermiddagen.
15:56
Det var becksvart och duggregnade så kvinnan tror inte att det var så många som såg vad som hände. Hon kräktes två gånger på vägen hem. Hon beskriver vad som hände här i Aftonbladet.

28 kommentarer:

 1. Tydligen verkar det vara som om "gossarna" kommer från en kultur där äldre kvinnor behandlas som hundar.
  Nu kanske man kan begränsa antalet mänskliga odjur till en mindre mängd. I vissa kulturer äter man hund. Det är kanske där man skall leta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tror inte att det är kineser. Snarare de som i sin religion betraktar hundar som smutsiga. Det var inte så länge sedan som människor behandlade djur så också i Sverige. En del gör det fortfarande. När jag var liten så fanns det bandhundar. De stod bundna på gården hela tiden och hade en hundkoja att gå in i men de behandlades inte som familjemedlemmar. Och en kompis till mig fick sin hund ihjälslagen av sina föräldrar när han var liten för att de inte hade råd att föda också hunden. En annan fick sin hund avlivad av föräldarna för att den hade eksem. Det satte spår för livet hos den pojken. Människor ser olika på djur.

   Hur vi ser på djur säger en del om oss själva. Och folk som är brottslingar mår naturligtvis dåligt. De har avskärmat sig från sina medmänniskor och lever i egna bubblor. I grupp kan pojkar vara grymma. Dock ska de ha ordentliga straff tycker jag. Samhället måste säga ifrån.

   Radera
  2. Jag sa inte att det var kineser. Det finns fler som äter hundar. Under WWII så var det inte ovanligt i t.ex. Frankrike.

   Om djur:
   Själv har jag tre katter som nu fått frukost och som dragit sig tillbaka till sina budoarer för att tvaga sig.
   Som 5-åring blev jag räddad till livet av en sankt bernhardshund. Min mamma var 300-400 meter ifrån mig när jag stod på huvudet i bäcken. Bamse (som hunden hette) ställde sig stadigt på bäckkanten och högg tak i aktern på mig och lyft upp. Där satt jag tyst en stund - sedan kom skriket.
   Senare i livet, livgardist i "BERGA". Som det står i Vpl-handlingarna. Det betyder Beriden Garnison och inte flottans Berga.
   Har varit i mellanöstern ett par ggr och visst finns det hundar där, men jag kan inte minnas att hundarna (som katter) behandlades som ett djur i mängden. Erkänner att jag inte vet vad Muhammed sa om djur. Om vi nu bortser från grisar. Gissar - utan att veta - att man skall respektera levande varelser.
   Sedan har vi förstås offerlammet. Men det är troligen en annan saga.
   Till sist - vi alla måste ställa upp för våra rötter. Alltså konkret - vi är muterade negrer. Så det så.
   Så låt mig nu få ha mina negerbollar i fred. Konditorn tittar misstänksamt på mig varje gång jag skall ha albinokakor.

   Radera
  3. Eller helt enkelt bara 5 st unga män som är fulla? Det var en som talade danska ... så lika långsökt att säga att kulturer där man äter hundar. Stinker smygrasim om dig Pål Börje!

   Fast enig att alla 5 måste straffas ordentligt!

   Radera
  4. Pål Börje: Om man svälter äter man allt. Under andra världskriget gick det mesta bra. Men i Kina äter man hundar. Det är fakta. Olika kulturer. Människor har också ätit människor. Det beror som sagt av kulturer.

   I koranen står en del om hundar. Allah säger aldrig att hundar är smutsiga djur men muslimer har fått för sig det. Olika kulturer.

   Det som behövs är en medvetandhöjning.

   Radera
 2. Alla vet orsaken till sådana dåd, men det får vi inte säga, tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Givetvis måste det här vidriga överfallet upp på alla löpsedlar, om det inte sker så vet alla varför!

  SvaraRadera
 4. Anonym 8:19 Det var kvinnan själv som uppgav att de talade ett språk hon inte förstod. En pratade danska. De är tonåringar och kring 1:70 långa. Ring polisen om ni såg något i måndags vid 18-tiden i Helsingborg korsningen Södra Strandgatan Müllegränden. Tel 114 14

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ring polisen om ni såg något i korsningen Södra Strandgatan och Möllegränden ska det stå.

   Radera
 5. Annhelena! Här har du grundbulten i SD problemformulering, något som gör övriga partier (sjuklövern) hysteriska, då SD har rätt. Det går inte att kombinera öppna gränser och bidrag till alla. Istället väljer sjuklövern och deras journalistvänner att framställa SD som bovar och banditer, för de kan inte diskutera ned dessa basala fakta:

  http://erixon.com/blogg/2012/11/sverigedemokraterna-ett-tidens-fenomen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du vet håller jag inte med dig och gillar inte sd heller. Ni är alldeles för aggressiva för min smak. Men tyvärr håller medierna på att göra er till martyrer snart om de inte slutar med värsta drevet. Och det kommer bara få fler att rösta på er.

   Ni har er motsvarighet på den andra sidan med kommunister. Lika aggressiva dom. Sverige är ett förvirrat land just nu. Och läs min nya artikel på Newsmill (som tyvärr inte har listats så den syns bland de andra artiklarna under rubriken Sverigedemokrater). Tesen är att folket inte är rasister, men tyvärr så menar eliten att 30-talet går i repris nu igen. Och att det enda sättet att bekämpa detta är att gå ut och slåss.

   Nej det är det inte utan när något ser ut att gå i repris i historien, vare sig det är den personliga eller ett lands så är det en ny chans att göra på ett annat sätt än tidigare och på en bättre nivå.

   Här finns artikeln som publicerades i går:

   http://www.newsmill.se/artikel/2012/11/16/str-mavhopp-p-g-r-i-sd

   Radera
 6. Varför skall vi ta emot människor som plågar djur och misshandlar gamla damer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har säkerligen inte tagit emot dem. Det finns fri rörlighet i Europa. Och också bland infödda svenskar finns det människor som plågar djur och misshandlar gamla damer. Det mest förskräckliga är ifall det är sant att detta hände vid 18-tiden i måndags och ingen låtsades se. Det låter rätt svenskt det också.

   Radera
 7. Det er for jævlig å lese det her, 2 ganger på relativt kort tid blir svensker mishandlet av fremmede folkeslag fordi svensker har god folkeskikk og såpass mye fornuft mellom ørene at man forstår at man mishandler ikke dyr.. Kulturberikelsen kommer til å ende i et rent helvete... Kjære svensker, det norske folk lider med dere og sender sine varmeste tanker. røsta fram Svenskarnas Parti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa Norge också! Min farmors mor kom därifrån och jag har säkert släktingar där än i dag. Men vi ska inte ha fler nationalistiska partier. Tack! Det räcker med sd i riksdagen!

   Radera
 8. Jag är invandrare från sydamerika, alltså EJ muslim. Jag tycker att 90-95% av patrasket som kommit hit de senaste 20 åren skall skickas ut med huvet före.

  /Pedro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej du är du således katolik och spanskättling? Spanjorer har tagit livet av mångdubbelt fler indianer än de judar som utrotades under andra världskriget. Indianfolkens utrotning är det absolut största i världen. Ofattbart stort. Jag har skrivit om det i min nya bok som du hittar uppe till höger på min nya hemsida.

   Man kan inte döma ut en hel folkgrupp! Inte de som kom de senaste 20 åren och således inte dig eller sydamerikaner heller!

   Radera
 9. Hela historien är för full av hat för att vara sann. Det kommer dagar efter SD har fått media uppföljningar och deras politikers sanna sidor kommit till ytan. Det hände i ett område där det alltid finns människor, Hbgs centrala buss- och tågstation, 5 meter från huvudgatan, pubar, restauranger etc. Kl 18. 87 årig dam sönderslagen. Ingen såg nån, nåt. Tydligen inte ens ägaren till hunden?! Damen hade skador, bla blödningar i underlivet. 3 - 4 dagar senare närmast återställd fysiskt. Vi talar om en 87 åring?! Ni läste det här först. Jag tror det är nån som vill visar att SD behövs och att deras agenda är korrekt efter dagar av negativ publicitet. En story för att vända tillbaka hatet mot alla icke svenskar istället för sanningen om SD politikers sanna sidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så 87-åringen ljuger och hennes barnbarn också? Jag håller med dig om att det låter en smula underligt men kan man utgå ifrån att den åldriga kvinnan ljuger? Är hon en sd-are i det fördolda?

   Radera
  2. Nej, jag har inte minsta bevis på att damen har ljugit/ljuger, men jag bor själv i HBG och vet att området som misshandeln ägt rum verkligen är mitt i "smeten" av allting. Morgon till kväll pendlande människor, kväll till nattetid festglada människor.

   Jag tycker storyn har låg trovärdighet för att INGEN såg något alls. Att en gammal SVENSK dam ligger utslagen och ingen är framme är märkligt för jag har själv sett A-lagare fallit till marken i samma område och kort därefter har människor gått fram för att hjälpa. Åtminstone skulle väl ägaren till hunden vara framme för att hjälpa damen??!

   Skadorna från misshandeln. Att en så pass gammal dam repat sig och närmast frisk bara några dagar efter en rejäl misshandel ... är det bara jag som tycker att rimmar overkligt?

   Vi har sett värre eller konstiga skador. Minns där var en SD politiker i Malmö som påstod han blev misshandlad och märkt (med Hitler kors i ansikte/pannan) av några "mörka" människor ... men det visade sen att han gjorde det på sig själv. Detta hände kort innan valet om jag inte minns fel??

   Och ännu grymmare dåd nu dagar efter negativ publicitet där SD politikers sanna sidor dokumenterats. Jag skulle, men nu kan jag ju inte det så klart, checka upp om damens barnbarn eller vänkrets har politiskt aktiva medlemmar.

   Jag reagerar på tajmingen på hela misshandeln, dvs dagar efter massivt SD publicitet, brist på vittnen, en grym återhämtning av en så pass gammal dam för att kunna tro på storyn.

   OBS! Sen säger jag inte att alla icke svenskar gör rätt för sig. De gör mindre bra saker ... absolut och det finns områden som inte är så "nice" i HBG, men just denna story .. nja.

   Radera
  3. Jag tycker det är alldeles förfärligt med den misstänksamhet som du utstrålar. Så det går inte längre att tro på 87-åriga kvinnor eller hennes barn och barnbarn. De är en sammansvärjning som har bestämt sig för att dra fokus från Expressens jakt på sd? Du har inte möjligen läst det jag skrev till där uppe? Hennes egen berättelse som Aftonbladet förmedlar? Är Aftonbladet också sd-are?

   Radera
  4. AF och Expressen är absolut inte SD:are. De skriver oftast mkt bra och opartiska saker. Men alla löpande artiklar på misshandeln är enbart utifrån damens ord. Har du läst en enda mening av misshandeln från nån annan än damen? Fast nu ska man undersöka filmerna från övervakningskameror. Låt oss se vad det leder. Har misshandeln verkligen ägt rum är samhället fegare än jag trott. Har det inte det, ja, så säger jag igen att det var för att vrida fokus tillbaka på hatet och aggressionen mot icke svenskar. Men jag säger som du. Kontakta polisen alla som sett eller hört nåt.

   Radera
  5. Suck! Vi behöver verkligen inte fler konspirationsteorier. Jo hon är säkerligen en elak gammal dam som vill förstöra för de vettiga svenskarna. Sic! Skulle snarare tro att du tillhör falangen.

   Radera
 10. @Anonym17 november 2012 16:54

  "AF och Expressen är absolut inte SD:are. De skriver oftast mkt bra och opartiska saker" Detta är stor humor tycker jag.

  "Har misshandeln verkligen ägt rum är samhället fegare än jag trott" Var har du befunnit dig på senare år? Har du tex. glömt misshandeln av den äldre mannen för en tid sedan som ett antal killar med annat språk stod för.

  SvaraRadera
 11. Hur gick det med hunden? Fel att lämna hunden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vete sjutton. Hundägaren var väl inte där. Kanske hör han eller hon av sig.

   Radera
 12. Polisen tror att det förmodligen hände på söndagskvällen. Damen kan ha blandat ihop dagarna. Även damens kommentar om vädret tyder på att det var på söndagen. Och om man bor i Helsingborg så vet man hur öde det kan vara en söndagskväll, även nere mitt i centrala stan vid stationen....
  Fruktansvärt är det iallafall, får se om den utlovade belöningen kan hjälpa till att få tag på idioterna.

  SvaraRadera
 13. Se där, fler än jag som tänker vad som ev. Inte har hänt: http://mobil.hd.se/skane/2012/11/22/man-ska-inte-tro-allt-som-star-i/

  SvaraRadera