torsdag 15 november 2012

Ja och så Kent Ekeroth

UPPDATERAT
Timeout tar han nu från sitt jobb. Problem för sd. Verkligen. Men han var ju också med den där famösa  natten för två år sedan. Inte kan vi ha ett parti som är våldsamma det påminner verkligen för mycket om andra tider och om ett slags knuttegäng i kostym.

Utsikterna för Kent Ekeroth att företräda partiet på ett bra sätt för tillfället är mycket begränsade, skriver sd:s Martin Kinnunen i ett mejl till TT. Jo så är det.

Han är sd:s rättspolitiske talesman och ska ha juridiska kompetenser.  Att beväpna sig med järnrör är inte bra i sammanhanget.

Soran Ismail som var den de bråkade med den natten skriver på Expressens debattsida. Dock går han lite långt när han säger:

 Nu måste fokus läggas på alla de kommentarer som inte uppdagas, och som orsakas av föreställningar som barn ärver av sina föräldrar. Det är denna inställning som sprids i skolan och visar sig genom folks fallenhet för att kalla någon en andra generations invandrare i stället för att låta medborgarskapet inkludera dem villkorslöst i svensk­heten. Erik Almqvists fyllesnack är bara ett eko av vardagsrasismen i Sverige.

Det var socialdemokraternas beteckning på dessa barn för att de skulle få extra hjälp för det var så synd om alla barn till invandrare. Jag vet exakt att det var så eftersom min äldste son är invandrare i andra generationen. Trots att jag har varit svensk i århundraden. Kanske är det på tiden att vi ställer liknande krav på alla svenska medborgare. Och inte tycker synd om vissa. Det är att nedvärdera.
Aftonbladets Daniel Swedin vill att också att Jimmie Åkesson ska avgå. Han är ute efter att utplåna detta parti. Så att de inte kan ställa upp i val om två år.
16.11.2012
Och Expo berättar om vilken rasistisk kärna sverigedemokraterna har. Kommer detta nu att övertyga de tio procenten om att rösta på något annat? Och hur ska vi nu känna igen de antimuslimska krafterna hos folket? Är det inte bäst att en gång för alla deklarera sin ståndpunkt? Alla som är för muslimer kan ha profeten på jackuppslaget. Sic! Drevet går.
9:32
Sd självt tycker att det ska bli ett slut på detta drev från Expressen med små snuttar av filmer. De vill se allt i kronologisk ordning.
19.11.2012
Här har jag skrivit en uppföljande artikel på Newsmill om saken. Tyvärr är den undangömd från förstasidan av någon anledning. Har påpekat detta för Sakine Madon som gick i taket och sa att jag fick dra tillbaka den om jag ville. Jag trodde att det var ett mekaniskt misstag i datorernas värld, men tydligen inte.
Jag fattar inte varför hon är sur på mig? Kära Sakine kan du förklara? Jag som alltid har varit så lojal och har dragit kring miljonen läsare till Newsmill under de år den har funnits. Dock går sajten dåligt och jag kan tänka mig att hon är under stor press för att få lönsamhet från Bonniers sida. Drygt 1 300 personer har ändå hittat till denna artikel tills nu. Jag brukar få kring 3 - 5 000 läsare på mina artiklar numera. Förr kunde jag få upp till 30 000 beroende på att de låg uppe längre.
20.11.2012
Artikeln låg på 8:e plats i går på Newsmills lista. Bra gjort alla läsare! Sakine Madon har meddelat att jag har fel i mina spekulationer som jag har mejlat till henne. Visst. Så är det. Jag är inte sur på henne heller. Och mer än så kan hon inte säga för det vore illojalt mot företaget Bonnier som äger sajten. Drygt 1 500 läsare har hittat artikeln.
22.11.2012
Drygt 1 800 läsare har tagits sig in och läst artikeln. Den finns faktiskt bland de andra på sajten i kolumnen till höger bredvid de nya artiklarna. Jag fattar fortfarande inte varför Newsmill gömde undan den från förstasidan. Har aldrig hänt mig förut. Det var helt klart något konstigt.  Här finns min artikel!
25.11.2012
Över 2 000 har hittat artikeln. 

9 kommentarer:

 1. Enligt honom själv blev han hotad av en person från "Original Gangsters", på den tiden det värsta och grövsta kriminella nätverket i Sverige. Att plocka upp ett metallrör låter i det läget som en vettig åtgärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Expressen trodde han det inte ens själv.

   http://www.expressen.se/nyheter/gangsterbluffen---film-avslojar-sd-topparna/

   Radera
 2. Vem är så korkad att de tror på det de läser i skvallerpressen egentligen? De vänder och vrider på allt för att sälja mer och för att utöva sin odemokratiska makt. 12% litar i nuläget på media i Sverige och det säger väl ganska mycket? Media arbetar allt för mycket utefter sina egna intressen. Personligen läser jag inte ens tidningar som expressen och aftonbladet eftersom det är ungefär som att läsa "se och hör".
  Expo samarbetar med en fascistisk organisation(AFA) som vandaliserar och inte ens är speciellt populära bland invandrare eftersom de vill ha lugn och ro och inte en massa förklädda överklassglin som kommer och förstör. Tycker inte deras tillvägagångssätt är speciellt moraliskt- samt undrar jag hur pålitliga de är egentligen. Tycker att deras sätt påminner allt för mycket om SS.
  Självklart vill de utplåna SD, men det kommer de inte lyckas med. För många människor är i dagsläget utsatta för baksidan av den knäppa invandringspolitiken som våra folkvalda har bestämt. Det är inte invandrarna det är fel på- det är våran riksdag.
  De kommer självklart inte lyckas att utplåna SD, och även om de skulle göra det så kommer det snart komma ett nytt parti som kanske t om har värre åsikter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo om du frågar mig så tycker jag att ytterligheterna kan sättas i samma båt. Jag är så trött på att bli förföljd av knäppisar ur båda lägren. Och jag är väldigt lack över att dessa extremer inte kan växa upp och bli riktiga vuxna. Sd jobbar på det och det är hedervärt.

   Jag tror inte att den kampanj som nu riktas mot dem kommer att minska andelen röstande. Det är så många killar som känner sig förfördelade. I den andra falangen är det så synd om människor. Som mänsklighet behöver vi gå över till ett annat synsätt istället för att slåss på gatorna. Intressant med nästa opinionsmätning.

   Radera
 3. I de traditionella partierna blir alla förlåtna!
  Låt mig ta några exempel.
  Kjell-Olof Felt slogs på krogen, men så vitt jag vet påverkade inte detta hans karriär.
  Mona Sahlin använde arbetsgivarens kreditkort för personliga köp, men efter en time-out fick hon bli minister igen och sedan valdes hon till partiledare.
  Jan Karlsson (s-minister) hade suttit inne för rattfylleri men skickades till Europeiska Revisionsrätten och blev därefter socialdemokratisk minister och under tiden som minister yttrade han orden "jag är så jävla trött på alla bögfrågor!" och detta brydde sig få om likaså brydde sig få om när han köpte sprit för att bjuda sina partikollegor och skickade räkningen till svenska staten.
  Sven-Otto Littorin beskylldes för att ha köpt sex och avgick som minister. Nu har han anlitats av allianskollegorna i Region Skåne som välavlönad konsult.
  Tomas Bodström lär ha anlitat svart arbetskraft, men fick trots detta bli justitieminister.
  Björn Rosengrens porrklubbsbesök belönades med en landshövdingetjänst och sedan fick han bli minister.
  Listan kan göras lång, men en sak är säker att när mediadrevet har ett nytt fokus får de gamla partiernas representanter alltid förlåtelse och en ny chans.

  Om vi nu lämnatr polikens representanter så vill jag belysa lite av din argumentation. Du talar om vardagsrasismen. Men jag anser inte att det budskap SD kommunicerar är vardagsrasism. Däremot är resonemanget att det är synd om vissa barn pga deras ursprung eller grupptillhörighet är smygrasistiskt. Det visar att vi egentligen anser att vissa grupper av människor anses vara annorlunda än andra och att vi inte hjälper var och en efter dess behov och belönar inte var och en efter dess förtjänster. I debatten får vi ju regelbundet hör "barn till ensamstående", "flyktingbarn", "barn till invandrare", "barn till romer", "barn till missbrukare", listan kan göras lång. Jag känner flera ensamstående vars barn inte lever ett fattigt liv eller har brist på omsorg, jag har haft kollegor som flytt hit och deras barn är föredömliga i skolarbetet och de lever ett bra liv i Sverige. Dessa klassifieringar anser jag vara mera rasistiska än de raka budskap vissa SD-representanter kommer med. Adelsson sade en gång att "det är synd om negrerna i Afrika" och det fick han äta upp. Först och främst får man inte säga neger och sedan får man inte vara kategorisk. Men i Sverige får vi peka ut grupper som offer trots att stora delar av de utpekade grupperna knappast förtjänar detta epitetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där nu har du nog blandat ihop mig med komikern Soran Ismail. Det var ett citat där uppe ur Expressen. Det är inte mina ord om vardagsrasism. Du får vända dig till honom om detta. Jag håller med dig om att barn inte ska nedvärderas för att de har utländska gener. Det har min äldste son också!

   Han är egen företagare sedan snart ett decennium och gör ett bra jobb! Hur barn klarar sig i Sverige beror av föräldrarna mest. Ifall föräldrarna lärs att gå på bidrag (gäller både ursvenskar och utifrån kommande) så blir det naturligtvis en vana, en fälla. Alla människor vill enligt min erfarenhet jobba och göra rätt för sig.

   När jag var liten bodde vi i en tvåa, en hyrestvåa och min mamma hyrde ut till en italienare när hon och pappa hade skilt sig för vi behövde pengarna. Fanns inte något hyresbidrag. Men nu ska utifrån kommande ha betalda resor till hemlandet som de flydde ifrån i värsta fall. Det har gått för långt.

   Jag har skrivit en debattartikel om detta. Den kanske kommer på Newsmill, men de har inte godkänt den ännu. Den har rubriken: Folket är inte rasister. Vi har alltid tagit hand om främmande och inlemmat dem i resten av befolkningen. Det är politikerna som har skapat den här situationen med klyftor.

   Radera
  2. Hej anonym.

   Det känns fullkomligt logiskt att ställa alla som försvarar Sd som ansvariga för det beteendet som dessa Sd toppar uppvisade på klippet.

   Det är ändå så som Sd försvarare argumenterar mot invandrare där man använder begångna brott av människor med ett icke svenk klingande namn för att beskriva hur den gruppen är och vilka mänskliga kvalitéer de besitter.

   När det finns en allmän retorik från Sd anhängarna där man skuldbelägger grupper av människor varför skall Sd anhängare och försvarare behandlas som individer med egen skuld och eget ansvar. Ni gillar ju kollektiv bestraffning.

   Om ni vill bli behandlade som individer med egen skuld och ansvar då bör ni också behandla andra människor med samma respekt.

   Nästa gång man pratar med en Sd försvarare då får man titta noggrant för att komma underfund med var de gömt järnröret.

   Sedan kan du slänga offerkoftan som handlar om att ni alltid tycks bli behandlade orättvist.

   Radera
 4. Om Newsmill inte publicerar din artikel kan du inte lägga den på din blogg istället så att alla får ta del av del?

  Om flera "vanliga svenskar" vågar uttala sig om vad det hela handlar om då kanske, kanske även politiker så småningom vågar.

  Jag är trött på att bli kallad för rasist när jag - som du - konstaterar att låt folk flytta in så länge de kan försörja sig själva och sina stora familjer. Men vill de "fly" hit och sen ändra våra lagar till sina och använda våra skattepengar till att snylta istället för bidra - då är de inte välkomna.

  Säger man detta som är självklart - då blir man stämplad. Men det här är orsaken till varför folk röstar på SD. Vill politikerna inte lyssna frivilligt - då tvingar vi dem genom att rösta på ett parti som vågar stå för det folket står för.

  Det är inte rasistiskt att säga att lilla Sverige aldrig kan försörja resten av världen - hur "synd" det än är om de flesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Newsmill har publicerat den men misslyckats med att få upp den bland de andra artiklarna. Den står under rubriken Sverigedemokraterna. Tryck på läs i vänster hörn. Här hittar du den också

   http://www.newsmill.se/artikel/2012/11/16/str-mavhopp-p-g-r-i-sd

   Radera