onsdag 7 november 2012

Stalkare i kväll

UPPDATERAD
På TV3 tar man upp de grova fallen av stalkare eller Stalkers som de kallar detta. Det är Hasse Aro som hjälper förföljda att konfrontera sina förföljare.

I kväll handlar det om Susanne Brännemo som har förföljts sedan hon var med i TV. Av någon som bokstavligen inte är riktigt klok. Stalkingens natur är att fastna i en egen inre fas och så tro att det är omvärlden och särskilt den där andra personen det gäller.

Människor som fastnar på detta vis mår självklart inte bra. De borde se in i sig själva och fatta vad de håller på med, men som Hasse Aro och Sanna Lundell har konstaterat: de ser det som att de har rätt att göra vad de gör, att det inte är deras fel och att det istället är synd om dem.

Jag känner igen det för min egen lilla stalker Åsa Cathrine Fahlgren, 45 år från Boden (2013 bor hon i Lycksele) är exakt likadan. Hon har rätt att göra det hon gör tycker hon. Jag har fler efter mig men det är troligen hennes kompisar eller några som är lika knäppa. Dessa tror att de ska bli kändisar för att de förföljer andra. Men det fungerar inte så. 

De kan istället bli helt och hållet ökända för vad de håller på med men det tror de aldrig i sin egen värld för där är de naturligtvis helgon. De har samma mentalitet som kriminella och har samma slags syn på sig själva som sådana. Jag har nyligen också skrivit om vad som pågår på flashback där vem som helst kan skriva vad som helst. Inte ens när någon är avstängd tas inläggen bort.

Allt bottnar i en samhällsstämning som säger att det är rätt att förfölja dem som man anser ska chikaneras och degraderas. Det spelar ingen roll vilka de är egentligen utan vem som helst kan bli förföljd. Det är syftet. Och det bottnar i en total missuppfattning om vad yttrandefrihet är för något.

Här kan ni läsa om SSU som ska ta upp kampen mot detta men tydligen enbart mot de som de betraktar som sina egna fiender. Så skapar man mer våld och osämja i samhället inte mindre. 

Här har jag tidigare skrivit om DN:s Peter Wolodarskis stalker. Här kan ni läsa om begreppet stalking och hur människor beter sig. 

Stalkers sänds klockan 21 i TV3 i kväll.
10.11.2012
Eftersom Cathrine Fahlgren 45 år från Boden inte kan sluta att förfölja mig vill jag klart och tydligt säga att jag inte vill ha någon kontakt. Fortsätt gärna att tillsammans med dina gelikar ösa ur dig invektiv och skällsord på din blogg och på flashback. Det bekräftar enbart faktum om er själva.
14.11.2012
I kväll är det dags för ännu ett grovt fall av stalking. Det rör sig om Pernilla som har blivit förföljd i tolv år. Det är samma slags exempel som det första programmet med en man som stalkar en kvinna och de har ett gemensamt förflutet. Här kan ni läsa om olika typer av stalkare.
21.11.2012
I kvällens program handlar det om en kvinna som grovt stalkar ett par. Hon är kär och lämnar aldrig paret i fred. Hon kan vara där flera gånger om dagen. Här kan ni läsa om stalking på Facebook, där Stalkers nu finns.
26.11.2012
I onsdagens Stalkers så får vi följa en artist som är stalkad. Var går gränsen mellan att vara ett fan och att stalka? Paret som stalkar har polisanmält programmet.
9.12.2012
Onsdagen den 12 december går stalkaren med på att träffa Hasse Aro och berätta om varför detta pågår. En ny vändning i programmet utlovas när hon berättar.
12.12.2012
I kväll handlar det om Denise Lopez, som har förföljts länge av en stalker. I 15 år har hon haft henne efter sig. Hon är polisanmäld, men polisen lägger ned. Kvinnan träder fram och berättar vad stalkingen handlar om. I början var hon ett fan, men sedan spårade det ur, säger hon. I kväll kl 21 i TV3.

5 kommentarer:

 1. Wolodarskis stalker har ju tvingat den politiske chefredaktören att anta skyddad identitet, något jag tycker skulle vara relativt komplicerat för en så pass känd person. Han är ju faktiskt ute i media dagligdags !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har skyddade personuppgifter. Det är inte riktigt samma sak som skyddad identitet:

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Skyddad_identitet

   Radera
  2. Hur som helst så satt jag i alla fall och läste handlingarna i
   det första målet i Stockholms tingsrätt för några år sedan. Och undrade därvidlag förstås en smula över stalkarens psyke. Hade Wolodarski något som gjorde just honom lämplig som måltavla ? För rent politiskt måste ju stalkaren lätt kunna hitta människor med samma uppfattning som Wolodarski.

   Radera
  3. Jag kolla på programmet ni går tyckte det var både bra o väldigt otäckt att det finns såna sjuka människor som inbilar sig att dom är ihop med kvinnan. o dom ger sig ju alldrig heller... dom ska vara inlåsta bra många år

   Radera
  4. Det är inte politiska förföljelser det handlar om utan att stalkaren har fastnat i sitt eget inre och projicerar detta dilemma på någon annan. Det är kärnan i alla stalkning.

   I går handlade det om Torbjörn från Norge som hade fastnat hos sin anima (med C G Jungs terminologi) och projicerade detta på Susanne. Det är inte offrets fel att den blir stalkad. Det finns hos stalkaren ett stort behov som den inte kan se eller låta få ett konstruktivt positivt utlopp i samhället.

   Naturligtvis fick jag kommentarer från stalkaren et consortes i går men de publiceras inte. Det finns något som stalkaren vill komma åt men den gör det på ett mycket negativt sätt. För den förstår inte hur den ska göra det positivt.

   Det är mycket svårt för människor som inte vill se in i sitt inre att upptäcka vad de håller på med. De ljuger för att komma undan precis som Torbjörn gjorde i går. Till slut måste samhället spärra in dem.

   Radera