lördag 7 november 2009

Thomas Di Levas tid som profetJag har funderat mycket på Thomas Di Leva de senaste dagarna sedan hans flickvän anmälde honom till polisen, men den lade ned allt samma dag. Går det att vara en kosmisk upplyst person och leva i det vanliga samhället?

Svårt är det. Det visade också Ghandi, som hade problem med sexualitet. Denna kraft som väl står emot det kosmiska ljuset. Eller går de att förena? Det ryktas om att det gör så, åtminstone i Di Levas tempel.

Helt klart är att Thomas Di Leva inom sig själv tydligen hyser båda dessa storheter, vilka i sig kan slita sönder en människa. Nu verkar det som hans image håller på att falla sönder.

Det var i slutet av februari i år som han framträdde som nyförlovad med Zinat Pirzadeh från Iran. Hon tyckte att det var jobbigt att vara utlänning i Sverige och han tyckte det var värre att vara utomjording.

Med dessa anspråk på att inte ens vara från vår planet, så är det inte så märkligt ifall detta inte går ihop med att vara människa. Det svåraste jobbet någon varelse kan ha här.

Ghandi klarade av det genom att bli mer och mer asketisk genom åren, men med Di Leva verkar det gå åt motsatt håll. Inte bra. Han har sagt: Den fria viljan är en grundlag i rymden.

Som någon kommenterade. Han är i sin fulla rätt att inte betala skatt om han inte vill. Dock får han nog ta konsekvenserna om detta upptäcks.3 kommentarer:

 1. Tragiskt att den som mest predikar om kärlek och förståelse är den som har det svårast med sitt eget inre.

  Det är synd om människan som Strindberg sa.

  SvaraRadera
 2. Fast det följer nog av detta. Tror jag. Ingen människa kan leva upp till helighet utom vissa nunnor och sådana som avskiljer sig från världen. Di Leva är nog än annan person är den där Magnusson (som han föddes som). Och så är ju sådana som han beroende av beundrande damer förstås. Jag saxar från Realtid:

  "Jag bryr mig inte alls om jag betalar svart eller vit. Vi behöver vara hos våra stora andliga ledare. Jag är ledsen för att pga er nu missar jag ljuskvällen som var planerad den 14/11. Di Leva ställde in den. Det är fina stunder där. Sluta med att hänga ut Di Leva vi kvinnor söker tröst hos honom. Han tittar i våra ögon i långa minuter en och en medan han sitter på sin röda kungliga fåtölj och vi på golvet. Han lägger handen på på oss och ger oss ljus. Vi faller ihop under hans fötter i rent glädjerus. Låt Thomas vara vi behöver vår kung."

  Om det nu inte bara är ironi.

  SvaraRadera
 3. VA!?? HAn var ju knäpp redan när han slog igenom. Håller hans sig med ett eget harem nu a la Hans Scheike?

  SvaraRadera