torsdag 12 november 2009

Ett gigantiskt isberg flyter vid AntarktisHela 700 meter långt och det har siktats vid Macquarieöarna, som ligger halvvägs mellan Antarktis och Nya Zeeland. Forskarna menar att det kanske har flutit omkring så länge som nio år i havet innan det siktades.

Svenska Dagbladet hade först kommentarsfunktion till denna korta nyhetsnotis från respektabla TT-AFP och AP, men har nu stängt av den. Alla kommentarer - nästan utan undantag - drev med uppvärmningen och miljöaspekterna av detta isberg.

Massor med andra tidningar har också publicerat denna lilla artikel och med den spektakulära bilden av ett isberg. Det kan bli farligt för sjöfarten när det bryts upp sägs det.

Jaha ja. Och det lär vara så att isen kring våra poler har tilltagit i storlek de senaste åren, men det rapporteras det inte så gärna om. Trenden är att vi alla ska översvämmas av de stigande haven. En ny variant av syndafloden i bibeln.

Jag tar gärna sjötomt. Bor några hundra meter från havet, uppskattningsvis fem meter upp. Går det att beställa lite mer uppvärmning och lite stora smältande isberg?

Själv är jag lika trött som alla andra på alla hot som ständigt strömmar mot oss från medier om maten, haven, flunsor och mayaindianerna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar