fredag 27 november 2009

Mona Sahlin har blivit borgareDet har hon antagligen varit länge, men hon ville väl som ung vara med i det parti som hade makten. Nu tycker hon att centern eller folkpartiet ska regera med henne. Hon håller redan på med kattrakande om makten, som om det var val i morgon.

Hon kräver nu att det ska bli en majoritetsregering. Hon till och med ställer ultimatum, ifall sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Ja, det vore ju alldeles förfärligt om sossarna tvingas vara i opposition i fyra år till. Så hon vill ha samlingsregering tre kvarts år innan väljarna har sagt hur de vill välja.

Och jag som trodde att vi har demokrati i det här landet. Hur mycket som helst kan hända innan valet. För valet är inte i morgon som hon verkar tro utan först nästa år. Tredje söndagen i september.

Hennes agerande verkar desperat. Det är väl inte krig i landet? Och vänstern som sitter i riksdagen har väl ofta minst lika märkliga åsikter som yttersta högern. Men dom var Mona Sahlin redo att förhandla med om ministerposter alldeles nyss.

Alltså det handlar inte bara om makten och härligheten utan om en politisk grund. Ett partiprogram, som väljarna känner gör att det går framåt med Sverige. Men det var länge sedan Mona Sahlins parti hade något sådant.

Så allt som återstår är att göra utspel om hur makten ska fördelas under uppvisande av en desperation, som också Kjell-Olof Feldt stod bakom i Expressen senast.

Jag skrev en artikel om detta nu i veckan på Newsmill med rubriken Ta det piano Kjell-Olof Feldt.

PS. Mona Sahlin upprepade alldeles nyss i Gomorron-TV att hon ska regera med hjälp av en majoritetsregering. Helst med miljöpartiet och vänsterpartiet, men går inte det så är hon beredd att gå över gränsen till borgarna, för att hålla sverigedemokraterna borta från makten. Och hon ser sig själv som statsminister för det är förstås det största blocket som ska ha den posten. DS.4 kommentarer:

 1. Sahlin har hållit på med politik sen hon var 14 år. Hon är inget utan den sfären och hon vet det. Hon är ingen ideolog. Hon kanske skulle sitta i en snabbkökskassa eller jobba på långvården annars. Det går säkert bra att skapa en majoritetsregering innan valet eftersom alla har blivit sossar. Tycker det ska bli kul när SD seglar in på en räkmacka och skummar om i grytan. Mycket roligt! Rätt åt dom där jävla pk-politikerna som förstör och suger ut massan och bara lovar runt och håller tunt.

  SvaraRadera
 2. Hej igen Helena!

  Ja hennes utspel luktar ren skräck och jag undrade just varför hon såg så upprörd ut i morse i TV. Det var för att hennes utspel tillsammans med Ohly hade spruckit. Åtminstone för stunden.

  SvaraRadera
 3. Intressant reflektion, som alltid!

  Nej, jag skulle aldrig kunna rösta på Mona Sahlin. För mig handlar det delvis också om den radikalfeministiska agendan som hon öppet driver. Bortom sunt förnuft. Indoktrinerad i vanföreställningar om genus och att vissa människor är offer och andra förövare, oavsett individ och gärning.

  SvaraRadera