onsdag 18 november 2009

Nicolas Cage är bankruttSkådespelaren Nicolas Cage, som är brorson till regissören Francis Ford Coppola, har levt på stor fot under mer än ett decennium av sitt liv och fick nyligen se två av sina hem gå under klubban i New Orleans.

Han har stämt sin tidigare ekonomiske rådgivare Samuel Levin, men denne har i sin tur stämt honom tillbaka. Enligt Levin så varnades Cage redan på 90-talet för sitt utsvävande ekonomiska liv. Men han drog inga lärdomar av detta.

Nicolas Cage skulle ha behövt tjäna omkring 210 miljoner kronor per år för att ha råd med sin livsstil. Bara under 2007 köpte han tre nya hem för sammanlagt 33 miljoner dollar. Och han avslutade sin inköpsrunda med att köpa två slott i Europa. Ett i England och ett i Tyskland.

Nu går det ekonomiska inte ihop längre för Cage. Det var den finansiella krisen 2008, som gjorde att tillgångarna av bland annat hans femton villor inte längre översteg vad han hade lånat. Dessutom har han skatteskulder på omkring 40 miljoner kronor.

Uppenbarligen är Nicolas Cage en shopoholic, som skulle behöva något slags avväjningskur. CNN sammanfattar hans situation här.


2 kommentarer:

  1. Synd att Nicolas Cage inte lärt sig något av sina gestalter som han spelat på vita duken! Hur många sängar kan man sova i per natt om man nu vill SOVA. Eller hur många bilar kan köra samtidigt? Eller vad? Men en del blir inte riktigt kloka när de blir rika. De köper på sig mer än vad som är sunt! Bättre då att investera i ett hus och ha det riktigt bra!

    SvaraRadera
  2. Jo du har rätt. Han spelar ofta bra roller, men i levande livet är han en Madoff...

    SvaraRadera