onsdag 12 juni 2013

Sista striden det är

Ja det spelade ingen roll vad de olika partiledarna sade i riksdagen i dag. Folket tycker som de tycker. Och jag skulle kunna äta upp min hatt (om jag hade någon) ifall någon annan än Stefan Löfven och socialdemokraterna får bilda regering nästa år.

Regeringen har spelat ut alla sina kort och det blir nog revolution på riktigt ifall inte vänstern vinner tillbaka sina mandat. Borgerliga regeringar är parenteser i Sverige och lär så förbli ett tag till. Statsminister Fredrik Reinfeldt tog dock chansen och röt till en smula i riksdagen i dag. Både mot vänster och höger. Vad har han att förlora?

Ha nu en glad och trevlig sommar alla riksdagsmän och kvinnor! Det enda som skulle kunna hota är ifall socialdemokraterna ännu en gång blir av med sin ledare och måste gå igenom ännu ett tungt och besvärligt val av ny ledare. Men det finns väl inte på kartan?

Och visst är det okej att kalla sd främlingsfientliga? Det är exakt det de är.


12 kommentarer:

 1. Främlingsfientlighet är ett hittepåord från yttersta vänsterkanten. Att vara fientlig betyder att man har en aggresiv läggning gentemot främlingar, och något sådant har jag inte sett från SD. Samma sak med ordet Islamofobi, hittepåord likaså, troligen skapt i syfte att skrämma religionskritiker från att yttra sin mening, fobi är då rädsla för / något, inte alls nödvändigtvis förknippningsbart med SD eftersom det inte finns fakta som stödjer att SD skulle vara rädda för varken islam eller muslimer.

  SvaraRadera
 2. För att vara journalist tycker jag du använder borgerlig ock vänster på ett slarvigt sätt,samma som du gör med att säga SD är främlingsfientliga! Vad i socialdemokraternas politik de senaste 30 åren är vänster?Jag är främlingsfientlig till de personer som förespråkar Sharia som levnadsregler,det tycker jag är något vi inte behöver i Sverige...

  SvaraRadera
 3. Aha du måste godkänna om mina synpunkter är PK?

  SvaraRadera
 4. Här i Finland bedriver man den främlingspolitik som Sverigedemokraterna verkar vilja ha i Sverige men vem skulle våga kalla Finland för främlingsfientligt bara för det?
  Sverige är på många sätt lite extremt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Historiskt ær væl i o f s fræmlingsfientligheten i Finland vældokumenterad! Jag syftar på exempelvis de facistiska och våldsamma Lappomænnen, samt alla andra anti-svenska, anti-ryska och anti-tyska strømningar som funnits i landet det senaste århundradet. Finland verkar vara lite "anti" mot mycket som har med utlandet att göra. Steget till anti-islam torde vara rætt kort då. :) /Henrik H.

   Radera
  2. Ett par källreferenser som stöd för dina generaliseringar vore intressanta att läsa.

   Radera
  3. Kapitel 4.2 "Fascismen i førhandling - exemplet Finland" i boken "Ælskade fascism" (2013) av Henrik Arnstad. Och jag rekommenderar boken i allmænhet. Mycket bra læsning. /Henrik H.

   Radera
 5. "Borgerliga regeringar är parenteser i Sverige och lär så förbli ett tag till."

  Detta är en omhuldad socialdemokratisk myt, som efter 1973 kommit att avlägsna sig alltmer ifrån verkligheten och som inte har något egentligt stöd vid en studie av samtidshistoriens utveckling. Om vi sätter samtidshistoriens början vid parlamentarismens genombrott omkring 1920 och efter detta studerar hur regeringarna sett ut och antar att nuvarande regering åtminstone kommer att sitta till oktober 2014 finner vi att vi under denna period regerats på följande sätt:

  - Socialdemokratiska regeringar: 57 procent av tiden
  - Borgerliga regeringar: 27 procent av tiden
  - Koalitionsregeringar med både socialdemokrater och borgerliga partier: 16 procent av tiden

  Studerar vi den senaste 25 årsperioden blir motsvarande siffror:
  - Socialdemokratiska regeringar: 56 procent av tiden
  - Borgerliga regeringar: 44 procent av tiden

  Studerar vi den senaste 10 årsperioden blir motsvarande siffror:
  - Socialdemokratiska regeringar: 18 procent av tiden
  - Borgerliga regeringar: 82 procent av tiden

  Även den mest inbitne socialdemokrat gör nog bäst i att inse att partiets särställning tog slut den 16 september 1973 då riksdagsvalet resulterade i en jämviktsriksdag. Efter detta har vårt land allt mer kommit att följa övriga europeiska länder där regeringarnas färg skiftar betydligt mer frekvent än vad de gjorde under socialdemokratins för alltid passerade storhetstid.

  SvaraRadera
 6. Måste man gilla alla främmande kulturuttryck och traditioner samt vara för öppna gränser om man ska slippa bli kallad främlingsfientlig?

  SvaraRadera
 7. http://www.medievarlden.se/nyheter/2013/06/granskningsnamnden-inte-osakligt-kalla-sd-framlingsfientligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag personligen är mycket förvånad över att Granskningsnämnden vågar tillåta sådana benämningar om ett parti som fått så stort folkligt stöd att de sitter i riksdagen.

   Beslutet visar dock än en gång att journalisterna har rätt fria tyglar, även när de arbetar på Sveriges Radio. Var och en med kan nu åter konstatera vilka som har makten att välja de ord som ska användas för att upplysa populasen. Tack för det.

   Radera
  2. Personligen så uppfattar jag sd och detta partis väljare som likadana som de som invandrar. De känner sig utanför samhället. En del invandrare röstar också på sd eftersom de tycker att det kommer för många utifrån. Detta är självklart ett problem för landet Sverige. Så länge som särskilt moderaterna sopar detta under mattan som problem kommer det att fortsätta.

   Radera