fredag 30 november 2012

Skänk kläder till flyktingar!

UPPDATERAT
De fryser i Blekinge och Migrationsverket har inga resurser. Om jag inte bodde så långt ifrån skulle jag åka dit själv med kläder och skor. Ni som bor i närheten kan väl ge era gamla kläder och skor till dem!

Allt behöver inte organiseras av staten! Eller i stora insamlingar i radio och TV. Det är tillåtet att agera på egen hand. Vi lever inte i en diktatur som en del tror. Visa att det här är en demokrati och ge dem kläder och skor!

Flyktingarna bor i Asarum, som är en del av Karlshams kommun. 
3.12.2012
Och här är svaret från svenska folket! De skänker gärna av sitt överflöd. Det gjorde bland andra Martina Gadd, Johan von Reis och Per Svensson. Så nu slipper flyktingarna frysa! Och här skrev Sydöstran om det! Så fint. 

12 kommentarer:

 1. Varje flykting kostar mellan 1900 kr per dygn och upp till 5 miljoner kronor om året att ha i Sverige. Att de råkar vara ekonomiska flyktingar utan verklig flyktingstatus är inget som politikerna bryr sig om, inte kostnaden heller, inte den makalösa brottsligheten de för med sig heller, osv. De vill bara leka humana tills Sverige kollapsat. Så vem bry sig? Och vad kostar deras spel för galleriet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar ingen roll. Vi kan inte göra något åt det geschäfft som detta har blivit just nu i dag, där vissa skor sig (!). Men inte kan vi låta människor frysa och gå utan kläder. Det tar över allt politiskt käbbel. Det handlar om en vanlig mänsklig handling, ungefär som att vara den barmhärtige samariten.

   Radera
 2. Stod det i texten att migrationsverket inte har resurser? Eller är det för att de på det heliga verket fikar, och inte gör sitt jobb?
  Om de inte har resurser så vore det väl lämpligt att inte öka på massinvandringen. Men ojsan, så får jag ju inte tänka, då är jag ju rassenasse.
  Är det så konstigt att folk blir trötta på den här problematiken.
  Sedan tycker jag det är empatiskt av dig att uppmana folk att skänka kläder.

  SvaraRadera
 3. Det ligger 150 ansökningar på hög i Kristianstad om klädbidrag. De måste ansöka om vinterkläder. Invandringen sköter sig självt. Den är inte beställd. Människor kommer hit för att de kan. Det här är några av flyktingarna:Salman Zainou och Zina Abakarova från Dagestan, Birol Rashidov från Makedonien och Slagana och Moussa Krasniqi från Serbien.

  Empati? Jo jag är uppfostrad i den kristna kulturtraditonen (dock inte med i svenska kyrkan) och kan historien om den barmhärtige samariten. Samarien/samariten var en föraktad sort, men begrep sig på att hjälpa en medmänniska, vilket inte "eliten" på den tiden gjorde. Tänkvärt även i dag.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Den_barmhärtige_samariern

  SvaraRadera
 4. Det är idiotiskt att diskutera flyktingar hit och dit. Vi borde istället diskutera vår flyktingindustri. Både den vita och den svarta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena motsäger inte det andra. Det är olika nivåer. Allt har sin tid och sin plats. Skänk lite kläder till att börja med! Det kan du göra i dag. Eller gör gott mot någon åtminstone innan kvällen. Det är ett bra pensum.

   Radera
 5. Hur svårt kan det vara? Alla dessa kläder och saker som samlas in av olika organisationer, ge av de till de flyktingar som kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä si det går inte. Det är olika bord du vet. Organisationerna ska skeppa detta till Afrika eller annorstädes. Eller sälja det i andrahandsbutiker. Det går snabbare och enklare om enskilda privata medborgare tar initiativet. Men ingen kan väl göra något här i landet utan att det har bestämts uppifrån? Eller?

   Radera
 6. Man får hoppas att det finns människor i Asarum med sån Empati så dom tar eget iniativ till att hjälpa dessa människor med vinterkläder och skor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det bor ju ändå nästan 8 000 människor där. Jag bad Blt (Blekinge Läns Tidning) att följa upp hur det går för flyktingarna. Får se om de gör det.

   Radera
 7. Ja,då borde de finnas många som skulle kunna passa på att rensa garderoben.Vi får hoppas.

  SvaraRadera
 8. Det finns det :) Och det samlas in kläder varje dag till dem och annat som behövs. har själv skänkt.

  SvaraRadera