måndag 19 november 2012

Lurade på sitt hem

Se upp när ni ska köpa hus i Skåne! Den här familjen råkade ut för lurendrejare som lurade av dem handpenning och sedan försvann till sitt hemland.

Var inte godtrogna svenskar som tror att det räcker med handslag och att det finns mäklare och bankmän inblandade. Det går att luras ändå.

Den här familjen trodde de gjorde allt rätt och skulle flytta in i sitt drömhus. Villans ägare hade dock skulder till olika företag på totalt drygt 400 000 kronor. Villan är belånad upp över taknocken. De lånade till hela köpesumman när de köpte huset.

Så den familjen som bodde där har stuckit med omkring en halv miljon kronor till sitt hemland. De kan säkert leva gott på detta där. En ny sorts bedrägeri som särskilt företag och banker får akta sig för. Dumt av banken att inte kräva insats av den förra köparen.

Mäklaren har kvar handpenningen som tur är, så den kan familjen som blev lurad få tillbaka, men ändå har det här kostat dem pengar, ungefär 25 000 kronor. Och de har nu ingenstans att bo eftersom de sålde sitt radhus. Mäklaren har dock förbarmat sig över dem och de har fått bo tillfälligt på Violgatan i Bårslöv i det hus de var på väg att köpa.

Banken kan tvinga fram en exekutiv auktion av huset. Det är en utväg ifall den familj som stack inte betalar av skulden på huset. Så kan banken få igen en del av sina pengar. Det rör sig om det här huset.

Men till och med mäklaren känner vanmakt inför det som har hänt. Om han hade vetat vad som skulle hända hade han kunnat be om fullmakt att slutföra affären av säljarna. Men han har aldrig varit med om något liknande under de tjugotre år han har arbetat som mäklare.

Kanske ville de nuvarande ägarna bara ha lite semester från sina stora skulder? Lyxfällan nästa?


3 kommentarer:

 1. Ett liknande fall inträffade i en annan stad.
  Skattemyndigheten hade via spaning kommit underfund med att en pizzeria i staden sålde över 60% av pizzorna svart.
  Man skulle göra ett tillslag och upptäckte då att familjen hade packat allt och skulle "resa hem" nästa dag..
  Förutom stora skatteskulder hade man i familjen 32 st(!) kreditkort, samtliga använda intill kreditgränsen..
  Detta hände mitten 90-talet.

  //ER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där låter värre. När det är företag inblandat. Tur att det inte händer så ofta då? Men annars är väl pizzerior kända för att fuska? Eller är det fördomar?

   Radera
 2. "Fördomar" är bara icke politiskt korrekta sanningar..

  //ER

  SvaraRadera